CHP Belediyeciliğinde Müthiş Gelişme

Cumhuriyet Halk Partisi belediyecilik anlayışı kelimenin tam anlamıyla çağ atladı. Çok partili sisteme geçildiğinden bu yana sadece heykel dikebilen CHP’li belediyeler, tarihi çeşmelerdeki musluklara conta takmayı başardılar.

28.05.2020-16:08 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-16:06) CHP Belediyeciliğinde Müthiş Gelişme

Cumhuriyet Halk Partisi belediyecilik anlayışı kelimenin tam anlamıyla çağ atladı. Çok partili sisteme geçildiğinden bu yana sadece heykel dikebilen CHP’li belediyeler, tarihi çeşmelerdeki musluklara conta takmayı başardılar.

CHPli belediyeler seçmene umut olmaya başlayacaklar gibi. Çok partili sisteme geçildiğinden bu yana CHP’li belediyelerin sadece heykel dikebildikleri ve heykel temizliği yaptıkları bilinirken, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi inanılmaz bir başarıyı gerçekleştirdi.

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesabında yaptığı bir paylaşım vatandaşı heyecanlandırdı. İmamoğlu, sosyal medya hesaplarında önce Topkapı Sarayı girişinde bulunan Sultan III? Ahmed Çeşmesi’nin musluğu başında sonra da Zeytinburnu’nda bulunan Kazlıçeşme Çeşmesinin başında musluk açarken poz verdi.

Yapılan paylaşımda tarihi çeşmelerin musluklarından su akıtacaklarını belirtiyordu.
Oysa Özellikle Sultanahmet Meydanı’ndaki tarihi çeşmelerde bir önceki yıla kadar her Ramazan ayında iftar vaktinde şerbet akıtılırdı belediye tarafından ve sahura kadar dileyen o çeşmelerden şerbet içebiliyordu.

Tarihten beri sadece heykel diken ve heykel temizleyebilen CHP’li belediyelerin, halka açık tarihi çeşmelerin musluklarının contalarını değiştirip musluklarını akar hale getirmesi siyasal gözlemciler ve belediye, şehir planlama uzmanları tarafından “büyük gelişme olarak değerlendirildi

CHP’li belediyelerin Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana ilk kez heykel dikme işini aşıp musluk contası yenileme safhasına gelmelerini umut verici olarak değerlendiren gözlemciler şu yorumu yapıyorlar:

“İBB Başkanı Ekrem Bey’in göreve gelmesinden tam bir yıl sonra musluk contalarını değiştirme becerisi göstermesi, CHP belediyeciliği adına büyük bir gelişmedir. 5 yıl sonunda CHP'nin İstanbul'a çivi çakma aşamasına geleceğini umut ediyoruz.”

Siyasi uzmanlar da Ekrem İmamoğlu’nun musluk contası değiştirmesinin “Fazilet Durağı yalanını örtecek ve unutturacak büyüklükte bir gelişme olduğunu belirtiyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal