CHP Adalarda İsyan Çıkarttı

Adalar Belediye'si adalardan çıkardığı çöpleri Şile'de değil Büyükada'da yaktı. Bu usulsüz girişimin büyük tepkiyle karşılandı.

04.07.2018-21:57 - (Son Güncelleme: 04.07.2018-21:49)

Adalar Belediyesi, yasa gereği adalarda topladığı çöpleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Şile’deki çöp döküm alanına götürmesi gerekirken bu yapmayarak farklı bir yol tercih etti.

YER DEĞİŞTİRİLDİ

İddiaya edilene göre, Adalar’dan çöplerini toplayan kamyonlar çıkarma gemisine yüklendi. İlk olarak Maltepe sahiline sonrasında da İBB’nin Şile’deki çöp döküm alanına gitmesi gereken çıkarma gemisi rotasını Büyükada’ya döndürdü.

ORMANIN YANMA TEHLİKESİ

Büyükada’da belediye tesislerinin bulunduğu yere boşaltılan çöpler kontrolsüz bir biçimde ateşe verildi. Çöplerin yakıldığı alandan yükselen siyah dumanlar çevre kirliliğine yol açarken alevler de ormana da yanma tehlikesi yaşattı. Duruma tepki gösteren bazı vatandaşlar gökyüzüne yükselen siyah dumanların görüntüsü çekerek isyan etti.

ÇÖPLERİN YANMA ANI HAVADAN DA GÖRÜNTÜLENDİ

Adalar Belediyesinin Şile’ye götürmek yerine Büyükada’da yakarak yok ettiği çöplerin yanma anı havadan da kayıt altına alındı. Görüntülerde, büyük bir alana dökülen çöplerin ateşe verildiği ve gökyüzüne yükselen siyah dumanlar görülüyor.

BÖLGE HALKI İSYAN ETTİ

İstanbul’un en güzel yerlerinden biri olan adaların böyle bir durumun içinde bırakılması bölge halkını çileden çıkardı. Bölge halkının huzurunu kaçırtan bu görüntüler vatandaşları isyan ettirdi.

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal