Charlie Hebdo'dan Başkan Erdoğan'a Büyük Terbiyesizlik

Fransa ile Türkiye ve birçok Müslüman ülkesi arasında krize neden Hz. Muhammed'in karikatürlerinin yayınladığı Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, bu sefer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karikatürünü paylaştı.

27.10.2020-23:46 - (Son Güncelleme: 28.10.2020-03:24) Charlie Hebdo'dan Başkan Erdoğan'a Büyük Terbiyesizlik

Resmi Twitter hesabından yarınki baskının tanıtımını yapan Charlie Hebdo, derginin ilk sayfasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan kendi editörlerinin alçak ve sapık zihniyetlerini yansıtan bir karikatür yayınladı.

Söz konusu karikatürde, "Erdoğan özelde çok komik" şeklinde bir açıklama yer alıyor.

Charlie Hebdo'nun karikatürüne bazıları destek yorumları yazarken, bazıları da bunun iki ülke arasındaki krizi büyütecek bir eylem olduğuna dikkat çekti.

'İLETİŞİM BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI'

Derginin yarın yayınlanacak sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, ahlaksızca çizildi. Sosyal medyada kısa sürede gündem olan dergi büyük tepki topladı. Paylaşımlarda, söz konusu kapak için alçaklık, aşağılık gibi ifadeler kullanıldı.

Ankara'dan sert tepki beklenirken, ilk açıklama İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi. Altun, derginin adını anmadığı Twitter paylaşımında, "Batı’nın faşist kanadı ve onların içimizdeki temsilcileri ahlaksızca Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar.

Cumhurbaşkanımızı yolundan döndürebileceklerini sanıyorlar. 'Cumhurbaşkanımız küresel vicdanın sesi olmaya devam edecek. Türkiye güçlenecek, faşizm ve faşistler kaybedecek!' ifadelerini kullandı.

'TBMM'DEN FRANSA'YA ORTAK BİLDİRİ YAYINLANMIŞTI'

Fransa'daki İslam karşıtı söylemlere karşı TBMM de tavır koydu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un imzasıyla, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam karşıtı açıklamalarının telin edilmesine ilişkin tezkere, meclis genel kurulunda kabul edildi.

Tezkerede, 'Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil edilen siyasi partilerin temsilcileri, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam'a, onun aziz peygamberi Hz. Muhammed'e ve Müslümanlara yönelik kışkırtıcı, saygısız ve tehlikeli söylemini şiddetle telin ve teşhir ediyor.

Dünyanın sağduyu sahibi kanaat önderlerini, siyasetçilerini, düşünürlerini, sanatkarlarını ve toplumsal kesimlerini bu çirkin tavırlar karşısında sağduyudan ve barıştan yana tavır almaya davet ediyoruz' ifadelerine yerildi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal