Cezaevi'nde Şok Eden Olay: 1'i Doktor 12 Gözaltı

Mersin'de Açık Cezaevinde kalan hükümlülerin usulsüz doktor raporu ile hastaneye yatırıldığı ve kalan cezalarını burada tamamlamalarının sağlandığı ortaya çıktı.

29.09.2020-12:48 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-12:32) Cezaevi'nde Şok Eden Olay: 1'i Doktor 12 Gözaltı

Mersin'de Tarsus Açık Cezaevi'ndeki hükümlülerin kalan cezalarını hastanede tamamlayabilmeleri için usulsüz rapor düzenleyen suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Aralarında 1 doktor ve 1 infaz memurunun da bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alınırken, 4 şüpheli ise aranıyor.

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Tarsus Açık Cezaevi'nde kalan bazı hükümlülerin sahte rapor ile hastaneye yatırıldıkları ve cezalarını burada tamamladıkları belirlendi. 

EŞ ZAMANLI BASKIN DÜZENLENDİ

Soruşturma kapsamında yapılan araştırmada,  şüphelilerin 1 doktor, 1 infaz memuru, 1 hastane görevlisi ve 13 eski hükümlü olduğu tespit edildi. 'Suç örgütü kurmak ve yönetmek ile rüşvet ve resmi belgede sahtecilik' suçlarından gözaltı kararı verilirken, bu sabah şafak vaktinde operasyon düzenlendi.

Belirlenene adreslere yapılan eş zamanlı baskında 16 şüpheliden 12'si yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan arama sonucunda suçtan elde edildiği değerlendirilen 412 bin TL, bir adet tabanca, ruhsatsız av tüfeği ve dijital materyaller ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, 4 şüphelinin bulunması için çalışmalar sürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal