Cezaevinde Çocuklarıyla Kalan Kadının 'İnfazın Ertelenmesi' Talebinin Reddi Hak İhlali Sayıldı

Anayasa Mahkemesi, cezaevinde çocuğu ve bebeğiyle kalan kadının "infazın ertelenmesi" talebinin onaylanmamasında aile yaşamına saygı hakkının ihlal edildiğine hükmetti.

13.12.2019-13:41 - (Son Güncelleme: 13.12.2019-13:31) Cezaevinde Çocuklarıyla Kalan Kadının 'İnfazın Ertelenmesi' Talebinin Reddi Hak İhlali Sayıldı

Anayasa Mahkemesi, cezaevinde çocuğu ve bebeğiyle kalan hükümlü kadının, "infazın ertelenmesi" talebinin reddedilmesinde aile hayatına saygı hakkının ihlal edildiğine, başvurucuya 5 bin 500 lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.
Diyarbakır Cezaevinde 2 yaşındaki çocuğu ve bir bebeği ile kalan, nitelikli hırsızlık suçundan hükümlü kadın, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak bebeğinin bakımı ve ihtiyaçlarını karşılamak için infazın askıya alınmasını istedi.
Söz konusu talebi reddeden Başsavcılığın yazısında hükümlünün daha önce 0-6 yaş grubu çocuğunun olması gerekçesiyle tahliye edildiği, kesinleşen hapis cezaları yüzünden tekrar cezaevine sevk edildiği, gebe olmasından sonra infazına ara verildiği anımsatıldı. Başsavcılığın yazısında hakkında 21 yıl 65 ay 7 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlünün, eylem ve tutumları nedeniyle tehlikeli hükümlülerden sayılması gerektiği dile getirildi.
Başsavcılığın kararına ilişkin itirazların onaylanmamasına ilişkin hükümlü kadın, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru gerçekleştirdi. Aile hayatına saygı hakkının ihlal edildiğine hükmeden Yüksek Mahkeme, kadına 5 bin 500 lira manevi tazminat ödenmesini karar kıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal