Maske ve Eldivenler İçin Yeni Genelge

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Maske ve eldiven atıkları, kurum ve işletmelerin giriş çıkışları ile ortak kullanım alanlarında biriktirilecek. Ev ve iş yerlerindeki maske ve eldiven atıkları en az 72 saat bekletildikten sonra evsel atık olarak belediyeye teslim edilecek." diye açıkladı.

08.04.2020-13:57 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-14:48) Maske ve Eldivenler İçin Yeni Genelge

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yurt genelinde coronavirüsle mücadelede önemli bir adım atıldı! Bakanlık tek kullanımlık maske, eldiven gibi hijyen malzeme atıklarının yönetimine yönelik bir genelge yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Maske ve eldiven atıkları, kurum ve işletmelerin giriş çıkışları ile ortak kullanım alanlarında biriktirilecek. Ev ve iş yerlerindeki maske ve eldiven atıkları en az 72 saat bekletildikten sonra evsel atık olarak belediyeye teslim edilecek." diye açıkladı.

Bakan Kurum, "Sağlık kuruluşlarının karantina bölümlerindeki atıklar 'tıbbi atık' olarak yönetilecek ve diğer atıklar ile karıştırılmaması sağlanacak." bilgisini aktardı.

''ATIKLARIN BERTARAFINDA 72 SAAT KURALI''
Genelgedeki konulara resmi Twitter hesabı üzerinden değinen Bakan Kurum atık yönetiminde 72 saat kuralına dikkat çekti. Bakan Kurum'un açıklamaları şöyledir: ''Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında maske, eldiven ve diğer kişisel hijyen malzeme atıklarının bertarafına yönelik farklı ülkelerdeki uygulamaları da inceleyerek yeni tedbirler aldık. Bu atıkların bertarafında ‘72 saat’ kuralı getiriyoruz''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal