Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Plastik Poşet Kullanımı %70 Azaldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, plastik poşet kullanımı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yılbaşı itibarıyla kişi başı 440 olan kullanım sayısı, şu an yüzde 70'e varan oranda azalmış durumda" diye konuştu.

22.02.2019-19:19 - (Son Güncelleme: 22.02.2019-19:21) Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Plastik Poşet Kullanımı %70 Azaldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bolu'ya geldi.

VATANDAŞLARA BEZ TORBA DAĞITTI

Bolu ziyareti kapsamında Bakan Kurum, AK Parti Bolu İl Başkanlığı tarafından bölgede kurulan seçim çadırını ziyaret etti. Bakan Murat Kurum, burada vatandaşlara bez torba dağıttı.

%70 AZALMA VAR

Bakan Murat Kurum, bez torba dağıtımının ardından yaptığı açıklamada, "Uygulama tüm Türkiye'de zorunlu hale geldi ve yaygınlaştı. Vatandaşımıza bu duyarlı davranıştan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Yılbaşı itibarıyla kişi başı 440 olan kullanım sayısı, şu an yüzde 70'e varan oranda azalmış durumda. Hedefimiz yüzde 90 oranında plastik poşet kullanımını azaltmak ve kişi başı 40 adede kadar düşürmek. Bu sayede hem çevremizi hem de doğamızı korumuş olacağız." ifadelerini kullandı.

2021 YILINDA KAPSAM GENİŞLEYECEK

Uygulamanın plastik poşet ile sınırlı kalmayacağını belirten Bakan Kurum, "Bunların kullanım sayısını azaltacağız. 2021 yılına girdiğimizde depozito uygulamamız başlayacak. Artık şehir meydanlarında, plastik, cam, metal şişelerimizi atacağımız ve geri dönüşümünden de kontör yükleyeceğimiz, belediye otobüs araçlarımıza bilet ve para olarak bize geri dönecek uygulamaları da yaygınlaştıracağız."  diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal