Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum Salda Gölü'nün Koruma Altına Alınacağını Açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'nü çevreyi ve şehirleri korumak adına özel çevre koruma bölgesi ilan edeceklerini açıkladı.

01.02.2019-22:52 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-22:39) Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum Salda Gölü'nün Koruma Altına Alınacağını Açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Burdur'a geldi.  Bakan Murat Kurum, "Türkiye'nin Maldivleri" olarak nitelendirilen Salda Gölü'nde de inceleme yaptı.

ÖZEL ÇEVRE KORUMA ALANI

Bakan Murat Kurum, Salda Gölü ve çevresi hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Kurum, 2023 hedefleri doğrultusunda şu an itibarıyla korunan 78 bin kilometrekarelik özel çevre koruma bölgesi olduğunu, 2023 yılında bu bölgeyi iki kat artırarak 133 bin kilometrekareye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu yıl sadece Salda Gölü'ne 500 bine yakın ziyaretçi geldiğini belirten Kurum, alanın özel çevre koruma bölgesi ilan edilmesinin ve göldeki düzenlemelerin, bölgenin istihdamını artıracağını dile getirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal