Çeşme'de 1 Günde 127 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Çeşme'de 1 günde gerçekleştirilen 6 operasyonda, 127 göçmen ekipler tarafından yakalandı

16.07.2019-16:01 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-15:56) Çeşme'de 1 Günde 127 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Çeşme açıklarında görev yapan TCSG Dost ve TCSG 109 sahil güvenlik gemileri, gece geç saatlerden itibaren sabaha kadar Uçburun ve Karaabdullah Burnu açıklarında, 6 şişme botta toplam 127 kaçak göçmen tespit etti.

İSKELEDE UYUYAKALDILAR  

Çeşme açıklarında demirleyen sahil güvenlik gemilerindeki göçmenler, Çeşme İskelesi'ne çıkarıldı.

Suriye, Filistin, Irak, Kongo, Senegal ve Sudan uyruklu oldukları belirlenen göçmenlerin bir bölümü uykusuzluğa dayanamayarak Çeşme İskelesi'nde uyuyakaldı.

 

YUNANİSTAN'A KAÇMAK İÇİN BİN DOLAR VERDİ  

İzmir'in Basmane bölgesinde bir lokantanın organizasyon ofisi gibi kullanıldığını ileri süren Iraklı Seyfettin, kendisinin de o lokantaya giderek Yunanistan'a kaçabilmek için adını yazdırdığını ve bin dolar verdiğini belirtti.

Yunanistan'a geçebilseydi ofis gibi kullanılan lokantaya verdiği bin doların organizatörler tarafından alınacağını söyleyen Seyfettin, kaçamayanların ofise giderek verdikleri parayı 50 dolar eksiği ile geri aldıklarını aktardı.

SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİNE YAKALANDILAR  

40 kişilik bir grupla iki araçla, sabah 05.00'te Çeşme'ye geldiklerini belirten Seyfettin, ağaçların arasında bir süre oturduktan sonra, 05.30'da şişme bota bindiklerini ve 15 dakika sonra da sahil güvenlik ekiplerinin yakaladığını belirtti.

Çeşme İskelesi'ndeki göçmenler, işlemlerinin tamamlanabilmesi için Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığı'na sevk edildi. Göçmenlerin, işlemlerinin tamamlanmasından sonra İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderilecekleri öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal