Çeşme Suyundan İçen 172 Kişi Rahatsızlandı

Gümüşhane'nin Dibekli köyünde şebeke suyundan içen 172 kişi rahatsızlanarak hastaneye başvurdu.

13.07.2019-09:22 - (Son Güncelleme: 13.07.2019-09:19) Çeşme Suyundan İçen 172 Kişi Rahatsızlandı

Gümüşhane’nin Dibekli köyünde şebeke suyundan içmelerinin ardından rahatsızlanarak hastaneye başvuranların sayısı 172’ye çıktı.

Merkeze bağlı Dibekli köyünde 6 Temmuz’da, şebeke suyundan içen bazı köy sakinlerinin halsizlik, sancı, ağrı, bulantı, istifra, ishal, baş ağrısı ve terleme şikayetiyle Gümüşhane Devlet Hastanesine başvurmasıyla alakalı, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi birimlerinin çalışmaları sürüyor.

Şebekede “escherichia coli” ve “koliform” bakterileri ürediğini belirleyen, klorlama ve temizlik çalışması yapan birimler, temizleme çalışmalarına paralel olarak yeni bir su kaynağı oluşturmak için köyde yeni su sondajı çalışmasına başladı.

Birgün'ün haberine göre, beraberinde AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş ile köye gelen Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, ekipler tarafından yürütülen çalışmalarla alakalı görevlilerden bilgi aldı, bir süre köylülerle görüştü.

İncelemelerin sonrasında gazetecilere açıklamalar yapan vali Taşbilek, vatandaşlara geçmiş olsun demek ve çalışmaları yerinde incelemek için milletvekilleriyle beraber köye geldiklerini söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal