Ceren Özdemir Cinayetinde Gelişme! Özgür Arduç'un Talebi Reddedildi

Ordu'da üniversiteye öğrencisi Ceren Özdemir'i bıçaklayarak öldüren Özgür Arduç'un istinaf başvurusu reddedildi.

09.07.2020-16:24 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-17:07) Ceren Özdemir Cinayetinde Gelişme! Özgür Arduç'un Talebi Reddedildi

Ordu'da 3 Aralık 2019 tarihinde meydana gelen olayda, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, Özgür Arduç tarafından evinin önünde bıçaklanarak öldürüldü.

Olay ardından gözaltına alınarak tutukalanan Arduç hakkında müebbet hapis cezası verilmişti. Arduç aldığı cezaya karşı, 'eksik inceleme yapıldığı' gerekçesiyle istinaf başvurusu yaptı. Başvuru reddedilirken, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi katil Arduç'un yargılamasının hukuka uygun olduğuna karar verdi.

Ordu Baro Başkanı ve Özdemir ailesinin avukatı Haluk Murat Poyraz yaptığı açıklamada, 'Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, tüm yapılan istinaf başvurularını inceledi. Verdiği kararda, yerel mahkemenin verdiği kararın doğru olduğunu ve istinaf başvurularının esastan reddedilmesi gerektiğine dair karar verdi. İstinaf mahkemesi yaptığı incelemede, tüm istinaf nedenlerinin yerinde olmadığını, yerel mahkeme kararının usul ve kanuna uygun olduğuna karar vererek, istinat taleplerini esastan reddetti. İstinaf mahkemesi, 'yerel mahkemenin verdiği doğrudur' dedi. Karar kesinleşmiş değil bu kararın bir de temiz aşaması var, görüp bekleyeceğiz.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal