Ceren Özdemir'in Katil Zanlısı Cezadan kurtulmak İçin Bu Defa da Yargıtay’a Başvurdu

Türkiye’yi sarsan Ceren Özdemir cinayetinde katil Özgür Arduç, kendisiyle ilgili cezanın bozulması için bu defa da Yargıtay’a müracaat etti.

22.07.2020-18:19 - (Son Güncelleme: 22.07.2020-17:43) Ceren Özdemir'in Katil Zanlısı Cezadan kurtulmak İçin Bu Defa da Yargıtay’a Başvurdu

İstinaf başvurusunun kabul edilmemesinden sonra, kendisiyle ilgili verilen müebbet hapis cezası için Yargıtay’a temyiz başvurusu yapan Özgür Arduç, hakimin aldığı kararın usul ile yasaya uygun olmadığını iddia etti.

Ordu'da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i bıçaklayarak yaşamına son veren katil Özgür Arduç, kendisiyle ilgili verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının, 'usul ve yasaya aykırı olduğu' gerekçesini öne sürerek Yargıtay'a temyiz başvurusu yaptı. Katil Arduç aldığı müebbet hapis cezasına karşı başta 'eksik inceleme yapıldığı' öne sürülerek istinaf başvurusu yaptı. Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi 19 Haziran tarihinde aldığı kararda, Ceren'in katili Özgür Arduç'un Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamasının hukuka uygun olduğuna fikriyle başvuruyu kabul etmedi.

Katil Arduç, istinaf mahkemesinin ardından  Yargıtay'a temyiz başvurusu yapma hakkından da faydalandı. Avukatı tarafından 14 Temmuz tarihinde Yargıtay'a başvuran Özgür Arduç istinaf müracaatının kabul edilmemesi sebebiyle temyiz kanun yoluna gitme zorunluluğunun hasıl olduğunu bildirdi.

HER YOLA BAŞVURDU

Ordu birinci Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla 20 Ocak tarihinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan katil Özgür Arduç, mahkemede akıl sağlığının olmadığını öne sürerek, 'Raporda 'Aklım yerinde' deniyor. Deli olmam için ne yapmam gerek. Ruh ve sinir hastanesine gittim, doktor beni anlamadı, ben de onu. Akıl sağlığım yerinde değil, yeniden rapor istiyorum' ifadesini kullanarak akli dengesinin yerinde olmadığını iddia etti. Hakim, Arduç'un isteğini kabul etmedi. Adli Tıp Kurumu incelemesine gerek kalmadığı kanaatiyle karar verildi. Arduç'un avukatı aracılığıyla yapılan başvuruda ilk olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası hükmünün bozulması, dosyanın tekrar incelenmek için mahkemesine gönderilmesi ve lehe olan kararların uygulanması talep edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal