Cemevinin Elektrik Faturası Diyanet İşleri Tarafından Karşılanacak

Mersin'in Tarsus ilçesinde yer alan Yenice Sıdkı Baba Cemevi'nin elektrik faturası Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ödenecek.

12.12.2018-15:50 - (Son Güncelleme: 12.12.2018-15:42) Cemevinin Elektrik Faturası Diyanet İşleri Tarafından Karşılanacak

Mersin'in Tarsus ilçesinde yer alan Yenice Sıdkı Baba Cemevi'nin elektrik faturası Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ödenecek.

MAHKEME KARAR VERDİ

Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan cemevlerinin, diğer ibadethaneler gibi elektrik muafiyeti kapsamına alınması için 2 sene önce açılanan davada mahkeme Yenice Sıdkı Baba Cemevi'nin elektrik faturasının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ödenmesine karar verdi.

Yenice Sıdkı Baba Cemevi tarafından 2 sene önce açılan dava bünyesinde gerçekleşen keşif bilirkişi raporları ve görülen davada karar çıktı.

'BU KARAR İNSAN HAKLARI AÇISINDAN ÇOK GÜZEL BİR KİLOMETRE TAŞIDIR'

Diğer ibadethanelerde olduğu gibi cemevlerinde de elektrik faturalarının Diyanet İşleri bütçesinden ödenmesini sağlamak için başlattıkları hukuki süreç içinde açtıkları davada Tarsus Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen karar ile olumlu şekilde sonuçlandığını belirten Avukat Derya Özinç Bozdoğan, 'Eşitlik, kardeşlik adına çok güzel bir karar çıktı. Cemevlerinin ibadethane sayılması noktasında o statüye sahip olduğu konusunda mahkememiz  onayladı. Artık cemevlerimizle ilgili elektrik faturalarının artık Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanması gerektiğine karar verdi. Bu günkü davamızın temel sebebi; senelerce Alevi kültürünün, Alevilerin dışlanması, ötekileştirilmesi ve cemevlerinin ibadethane sayılmamasını noktasında bir mücadeleydi. Anayasanın 136'ncı maddesi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın vatandaşlara, siyasi kişiliğinin ve kimliği dışında vatandaşların laiklik ilkesiyle bütünleştirici olarak herkese eşit davranmasını ister. Bugünkü kararda sayın mahkeme heyeti cemevlerinin ibadethane olarak sayılmasına karar verdi. Bundan sonra cemevimizin elektrik faturaları Diyanet tarafından karşılanacak. Bu karar insan hakları açısından çok güzel bir kilometre taşıdır. Bu mücadelenin içinde yer alan herkese teşekkürlerimi sunuyorum' şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal