Cemalettin Sarar ve Eşini Darp Edip Evini Soyan Zanlılar Türkiye'ye İade Edildi

Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ve eşi Zehra Sarar'ı evlerinde darp edip paralarını çalan ve Bulgaristan'da yakalanan 6 zanlı Türkiye'ye iade edildi.

03.07.2019-14:12 - (Son Güncelleme: 03.07.2019-16:13)

Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ve eşi Zehra Sarar'ı Eskişehir'deki evlerinde darbettikleri ve evdeki çelik kasadan hırsızlık yaptıkları suçlamasıyla Bulgaristan'da gözaltına alınan 6 zanlı, Türkiye'ye iade edildi.

İçişleri Bakanlığı ve Türk İnterpolünün devreye girmesiyle olaydan kısa zaman sonra Bulgaristan'da ele geçirilen 4'ü kadın 6 şüphelinin, iade işlemleri sona erdi. Lubimets (Habibçeova) şehrinde tutuklu olan zanlılar, Bulgaristan polisi tarafından Kapıkule Sınır Kapısı'nda Edirne ve Eskişehir emniyet müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçen şüpheliler, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü birimleri tarafından Eskişehir'e götürüldü.

NELER YAŞANMIŞTI?

Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ve eşi Zehra Sarar, mayıs ayında, Eskişehir'deki evlerinde darbedilmiş ve çelik kasalarından soygun yapılmıştı.

Olayla alakalı gözaltına alınan 2 şüpheliden, evde daha önce hizmetçi olacak görev yapan Moldova asıllı kadın tutuklanmış, araç kiralama işi yapan diğer zanlı ise adli kontrol koşuluyla serbest kalmıştı.

İçişleri Bakanlığı ve Türk İnterpolünün devreye girmesiyle olaydan kısa zaman sonra şüpheliler, Bulgaristan'da yapılan operasyonda ele geçirilmişti.

Zanlılar, geçen ay Bulgaristan Hasköy Bölge Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkmış ve suçlamaları kabul etmemişti.

Mahkeme, Türkiye'nin iade talebi ile alakalı bazı eksik belgelerin tamamlanmasını beklemek için duruşmayı ertelemişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal