Cemal Özgörkey Kimdir?

İş insanı olarak tanınan Cemal Özgörkey kimdir? 1959 yılında İzmir’de dünyaya gelen Cemal Özgörkey hayatı nasıldır? Cemal Özgörkey biyografisi nasıldır? Cemal Özgörkey kimdir?

03.07.2020-12:46 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-12:43) Cemal Özgörkey Kimdir?

İş adamı Cemal Özgörkey kimdir: 1959 yılında İzmir’de doğdu. Annesi, Lale Hanım, babası iş adamı Ahmet Nevzat Bey’dir. Kardeşleri Özlem Özgörkey ve Armağan Özgörkey adında iki kardeşi bulunmaktadır.

 Ortaöğrenimini İzmir Saint Joseph okulunda tamamladı. Lise eğitimini Galatasaray Lisesi’nde gördü. 1979 yılında liseden mezun oldu. Liseden mezun olduktan sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde Atlanta'da bulunan Oglethorpe Üniversitesi Uluslararası Finans Bölümünü bitirdi. Finans eğitimi sırasında Coca Cola Company’de staj eğitimini tamamladı.

İyi derecede İngilizce ve Fransızca öğrendi.

İlk eşi, Jülide Ateş’tir. 1995 yılında evlenen çift ertesi sene boşandı.

Özgörkey, 2010 yılında, Çırağan Sarayı’nda Elif Basım ile evlendi. Nikahlarını dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül kıydı.

Cemal Özgörkey’in İş Hayatı

Cemal Özgörkey’in babası, 1967 yılında Özgörkey Holding’i kurdu. Bu holding kapsamında Türkiye’de 4 ve Romanya’da 2 tane Coca Cola Company şişeleme fabrikası kuruldu.

1984 yılında Özgörkey Grubu Coca-Cola Şişeleme İzmir Pre-Mix Müdürlüğünde çalışmaya başlayarak iş hayatına atıldı.

1987 yılında Coca-Cola İzmir Kemalpaşa Fabrika Müdürlüğü yapmaya başladı. 1990 yılına kadar bu görevi sürdürdü.

1990 ve 1996 yıllarında Özgörkey Grubunun fabrika yönetimini kapsayan Genel Koordinatör Yardımcılığı görevinde bulundu.

1997 yılından bugüne Özgörkey Holding’de Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır. Özgörkey Holding, plastik, ambalaj ve meyve suyu konsantresi sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

2009 yılından beri meyve ve sebze suyu konsantresi sektöründe faaliyet gösteren Anadolu Etap Tarım ve Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Yönetim Kurulluğu Başkan Vekilliği görevlerini yürütmektedir.

2008 ve 2010 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Aynı zamanda Galatasaray Pazarlama Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüttü.

1990 yılında kurulan Ege Genç İş Adamları Derneği’nin (EGİAD) kurucusu olan 47 genç sanayici ve iş adamından biri oldu.

EGİAD kurucularından Cemal Özgörkey kimdir: Dünyaya geldiği İzmir şehrindeki İzmir Atlıspor Kulübü’nde Başkanlık görevi yürüten iş insanıdır. Başkanlık görevini 1991 ve 1996 tarihleri arasında yürüttü.

Bugün de İzmir Atlıspor Kulübü üyesidir. Aynı zamanda İstanbul Atlıspor Kulübü üyeliği de bulunmaktadır.

Özgörkey, Brezilya Antalya Fahri Konsolosluğu görevini yürütmektedir. Aynı zamanda lisans eğitimini tamamladığı Oglethorpe Üniversitesi’nde Mütevelli Heyeti Üyeliği bulunmaktadır.

Özgörkeley, bunun yanında Defne-Muhtar Kent Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de sürdürmektedir.

Cemal Özgörkey’in Aldığı Brezilya Devlet Nişanı

Özgörkey, 2017 yılında Brezilya Federatif Cumhuriyeti Hükümeti tarafından verilen en saygın devlet nişanlarından biri olan “Barao de Rio Branco” adlı yüksek liyakat nişanına layık görüldü. Bu nişan, “Comendador” derecesindedir ve Brezilya Federatif Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığını simgelemektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal