Cemal Kaşıkçı'yı Öldüren Ekibin Pasaport Bilgileri Belli Oldu!

Amerikan Washington Post gazetesi, Cemal Kaşıkçı'yı öldürdüğü iddia edilen 7 kişilik ekinin pasaport bilgilerine ulaştığını yazdı. Ekibin isimleri ise gizli tutuldu.

17.10.2018-09:17 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-09:06) Cemal Kaşıkçı'yı Öldüren Ekibin Pasaport Bilgileri Belli Oldu!

Amerikan Washington Post gazetesi, 2 Ekim'den beri kayıp olan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı öldüren birimin parçası oldukları öne sürülen 7 kişinin pasaport bilgilerine ulaştığını iddia etti. Gazete, yayımladığı pasaport taramalarının Türk görevliler tarafından yollandığını yazdı.

İSİMLERİ VE FOTOĞRAFLARI GİZLEDİ

Amerikan Washington Post gazetesi, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı öldüren kadronun parçası oldukları öne sürülen 7 kişinin pasaport bilgilerine ulaştığını iddia etti. Cemal Kaşıkçı'nın düzenli olarak yazılar yazdığı Washington Post, pasaportlardaki fotoğrafları ve adları ise sakladı. Gazete, bu kişilerin kimliklerini şimdilik bağımsız kaynaklar tarafından doğrulayamadığını açıkladı.

''SUUDİ EKİPLER YETERİNCE İŞBİRLİĞİ YAPMIYOR''

Fakat Washington Post'un İstanbul'daki muhabirleri Souad Mekhennet ve Kareem Fahim'in imzalarını taşıyan haberde, isimleri açıklanmayan iki üst seviye Türk görevlinin, "soruşturma takımının Suudilerin gerektiği kadar işbirliği yapmadığını" ifade ettikleri bilgisi yer aldı.

''SAKLAYACAK BİR ŞEYİ OLMAYAN BÖYLE DAVRANMAZ''

Gazeteye açıklamalar yapan görevliler, Suudilerin Başkonsolosluk binasına devamlı temizlik birimleri getirdiklerine ve farklı bölgeleri boyadıklarına dikkat çekti. Bu görevlilerden biri, "Saklayacak hiçbir şeyi olmayanlar böyle davranmazlar." dedi.

15 KİŞİLİK ÖZEL TİM

Daha önce Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı'nın öldürülmesi için 15 kişilik özel bir birimi Türkiye'ye sevk ettiği doğrultusunda haberler çıkmıştı. Washington Post'a açıklamalar yapan Türk görevliler de bu 15 kişiden şüphelendiklerini ve Türkiye'nin Suudi Arabistan'ı bu sebeple olaydan sorumlu tuttuğunu onayladı. Görevliler, 2 Ekim'de İstanbul'a giriş-çıkış yaptıklarına inanılan bu şahısları sorgulamak istediklerini ifade etti.

EL ARABİYE ''TURİST'' DEMİŞTİ

Suudi Arabistan tarafından finanse edilen El Arabiya televizyonunda daha önce ekranlara gelen bir haberde ise bu 15 kişinin "turist" oldukları ve haksız yere suçlandıkları iddia edilmişti.

Riyad'dan şimdiye dek söz hususu 15 kişiyle alakalı resmi bir açıklama gelmedi..

NE OLMUŞTU?

2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna giren gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan o günden beri haber alınamıyor. Türk görevliler, Kaşıkçı'nın başkonsoloslukta "sorgulandığını, işkence yapıldığını ve öldürüldüğünü" öne sürüyor. Suudi Arabistan ise bu iddiaları kabul etmiyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal