Cemal Kaşıkçı'nın Son Sözleri!

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın suikaste uğramadan bir süre önce Suriye ile ilgili katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar ilk defa yayınlandı.

20.10.2018-09:17 - (Son Güncelleme: 20.10.2018-09:07) Cemal Kaşıkçı'nın Son Sözleri!

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın suikaste uğramadan bir süre önce Suriye ile ilgili katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar ilk defa yayınlandı.

İstanbul'dan yayın yapan Esed rejimi karşıtı 'Syria TV', 15 Ağustos ayında Kaşıkçı ile gerçekleştirdikleri röportajı yayımladı.

Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki Başkonsolosluğuna 2 Ekim tarihinde  girdikten sonra ortadan kaybolan Kaşıkçı, Suriye ile ilgili ülkesinin tavrına, Türkiye'nin Suriye'deki varlığına, İran'ın Beşşar Esed rejimine sağladığı desteğe, ABD'nin Fırat Nehri'nin doğusundaki varlığına ve Suriye'de devam eden iç savaşa yönelik açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE'NİN SURİYE'DEKİ VARLIĞI

Cemal Kaşıkçı, Türkiye'nin, Suriye halkının en sağlam ortağı olduğunu gösterdiğini ifade ederek, 'Afrin muhteşem bir başarıydı. Yalnızca uygulanış şekliyle değil, çok temiz savaştı. Hiçbir yıkıntı meydana gelmedi. Rakka’daki tahribatı gördünüz. Bundan önemlisi de Türkiye o bölgeyi Suriyelilere teslim etti' şeklinde konuştu.

Suriyelilerin Afrin'i yerel meclislerle iyi bir şekilde idare ettiğini belirten Kaşıkçı, 'Bu tecrübe diğer Suriyelilerin gıpta ile bakmasına sebep olacak ve belki de İdlib’de mesela, 'Buyurun bu tecrübeyi buraya taşıyın' diyecekler.' dedi.

Kaşıkçı, Türkiye'nin Suriye hakkında maceraya girmeden hareket ettiğine vurgu yaparak, 'Mesela önlerinde Münbiç var ama ABD ile çatışmaya girmeden diplomatik yollar ve iletişimle işi çözmeye çalışıyorlar.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Suriye'de disiplinli bir şekilde hedefe doğru gittiklerini belirten Kaşıkçı, Türkiye'nin Suriyeliler için büyük bir şans olduğunuda söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal