Cemal Kaşıkçı'nın Nişanlısı İlk Defa Konuştu!

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın evlilik hazırlığı yaptığı nişanlısı Hatice Cengiz olaylar hakkında ilk defa katıldığı canlı yayında konuştu.

26.10.2018-15:59 - (Son Güncelleme: 26.10.2018-16:27)

Katıldığı canlı yayında önemli açıklamalar yapan Hatice Cengiz şu ifadeleri kullandı;

Kaşıkçı'nın ailesine evlatlarına yakın dostlarına Suudi Arabistan halkına baş sağlığı diliyorum. Arapça bilmemden dolayı bir takım STK'larla, Arap baharının ardından gelen entelektüel gruplarla, yazarlarla yakın temaslarda bulundum. Coğrafya ile alakadar olmam bu dönemde başladı.

Cemal Bey ile tanıştığımızda kendisini takip ettiğimi yazılarını okuduğumu ifade ettiö. Kısa bir tanışmanın ardından konuşma ortak alanların fazla olmasından dolayı olması gereken yere ilerledi. Kendi yazılarının burada da yayınlanmasını konuştuk.

Çünkü Cemal Bey Avrupa ve Amerika'da çok bilinen bir gazeteci olmasına rağmen Türkiye'de pek fazla tanınmıyordu.

Türkiye'ye geldiğinde buluştuk. Bu konuşmadaki elektrik arkasından gelecek konuşmaların daha özel bir ilişki olacağı yönündeydi.Kendisi ABD'ye döndü ama tekrar gelmek istediğini ifade etti.

Biz tanıştığımızda 1,5 seneden beri ABD'de yaşıyordu. Suudi Arabistan'daki dönüşümde yıpranmaktansa üretmeye devam etmek istedi.

ABD vatandaşlığı başvurusu vardı fakat henüz onay gelmemişti. Suudi Arabistan vatandaşıydı. Çok büyük bir yalnızlık içindeydi. Belki bizim tanışmamızın ardında duygusal ilişkiye yönelmesinin en büyük sebebi, Cemal bey'in o dönemde büyük bir yalnızlık içinde olmasıydı.

Suudi Arabistan'daki ailesiyle ilgili pek bir bilgim yok. Son evliliğinin siyasi sebeplerden dolayı sonlandığını söylemişti bana. Hem çok yalnız hem de çok kırgındı.

Kendisin çok yalnız hissettiğini dostlarından haber alamadığını, arkadaşlarının önemini ve içinde bulunduğu durumu aşamadığını ifade ediyordu.

Cemal Bey'in genel olarak duruşunu muhalif olarak tanımlamak ne kadar doğru olur bilmiyorum. Şu an ülkesinde bir dönüşüm mevcut.

'Arkadaşlarıma yazma imkanı verilmiyor bunu benim yapmam gerek' derdi. İçerideki arkadaşlarının sorumluluğu üzerindeydi. Günün çoğu zamanını bu üzüntü ve düşüncelerle geçiriyordu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal