Cemal Kaşıkçı İçin Özel Ekip Kuruldu

Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için, Terör, Asayiş ve Kriminal Şube'de özel ekip kuruldu.

10.10.2018-08:13 - (Son Güncelleme: 10.10.2018-08:01) Cemal Kaşıkçı İçin Özel Ekip Kuruldu

Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için, Terör, Asayiş ve Kriminal Şube'de özel ekip kuruldu. Kaşıkçı, Münevver Karabulut cinayetindeki arama gibi kan izi için Luminol ve kızılötesi ışık kullanılacak.

DNA ÖRNEĞİ ARANACAK

Suudi makamların işbirliğine açık olduklarını ve Başkonsolosluk binasında inceleme yapılabileceğini bildirmelerinden sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Terörle Mücadele ve Asayiş şubeleri ile Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’nde görevli uzman polislerden özel bir ekip oluşturuldu. Konsolosluk binasında yapılacak aramada gazeteci Cemal Kaşıkçı’ya ait DNA örneği aranacak.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın binada öldürüldüğü iddialarına ilişkin olarak da, Münevver Karabulut cinayetinin işlendiği Bahçeşehir’deki evde yapılan aramanın bir benzeri burada yapılacak. Temizlenmiş bile olsa kan izleriyle kimyasal tepkimeye giren Luminol adlı özel bir kimyasal madde ve kızılötesi ışık kullanılarak kayıp gazeteci Kaşıkçı’ya ait bir iz olup olmadığı belirlenecek.

Münevver Karabulut cinayetinde de Bahçeşehir’de yapılan aramada aynı yöntemle iz sürülmüş, yapılan incelemede yoğunlukla Cem Garipoğlu’nun odasında ve tüm evin içinde kan izine rastlanmıştı. Aramaya özel ekiple birlikte K9 köpekleri de katılacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal