Cemal Kaşıkçı Cinayetine Yeni İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Suudi Arabistanlı altı zanlı ile ilgili 2. iddianame hazırlandı.

28.09.2020-12:32 - (Son Güncelleme: 28.09.2020-14:25) Cemal Kaşıkçı Cinayetine Yeni İddianame

İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda vahşice katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı davasında altı zanlı ile ilgili 2. iddianame hazırlandı.

Kaşıkçı cinayetiyle ilgili 2. iddianamede, zanlılardan ikisinin ağırlaştırılmış müebbet, dördünün beş seneye kadar hapis cezası verilmesi talep edildi.

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018 tarihinde gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda vahşice yaşamına son verilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen 117 sayfalık iddianamede, Kaşıkçı'nın katledilmesi fiilini gerçekleştirmek için görevlendirme yaparak başka zanlılara gereken emirleri veren zanlılardan Ahmet bin Muhammed el-Asiri ile Suud el- Kahtani'nin 'tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmeye azmettirme' kabahatinden ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi talep ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal