Celal Şengör'den Müslüman Türklere Yönelik Ağır Sözler!

Prof. Dr. Celal Şengör, Azerbaycan'da bir öğrenci grubuna yönelik gerçekleştirdiği açıklamlarda, Müslüman Türkleri hedef alan ifadeler kullandı.

09.12.2019-10:53 - (Son Güncelleme: 09.12.2019-11:39)

Prof. Dr. Celal Şengör, Azerbaycan'da bir öğrenci grubuna yönelik gerçekleştirdiği açıklamalarda, Müslüman Türkleri hedef alan ifadeler kullandı.
'EN CAHİL TÜRKLER, MÜSLÜMAN TÜRKLERDİR'
Öğrencilerin kendisine yönelttiği, ''Sizce Türkler modern çağda neden cahil bırakıldı?'' sorusuna Şengör, ''Türkler cahil bırakılmadı, kendi kendilerini cahil ettiler. En cahil Türkler Müslüman Türklerdir'' cevabını verdi.
Müslümanlığın Türkleri cahilleştirdiğini dile getiren Celal Şengör, ''Türkler, Müslüman camiasına katıldıktan sonra İslamiyet'in 11. yüzyıldaki çöküşü Türkleri de beraberinde sürükledi. Özellikle Osmanlı Devleti benim kanaatimce Türk tarihinin en alt noktasıdır.'' diye konuştu.
SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ!
İslam ve bilim tarihine büyük katkıları olan Müslüman Türklerle ilgili Şengör'ün açıklamaları sosyal medyada büyük tepki gördü. Osmanlı'nın dönemin birçok bilim insanını ve önemli eserleri İstanbul'da topladığını hatırlatan kullanıcılar sert yanıtlar sundu.
EN ETKİLİ YANIT İLBER ORTAYLI'DAN!
Celal Şengör'ün Müslüman Türkleri cahillikle bağdaştıran sözleri akıllara Şengör'ün en yakın arkadaşı Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın Fatih Sultan Mehmet'in entelektüel kimliğine ilişkin sözlerini getirdi. Fatih Sultan Mehmet'i "tüm zamanların en entelektüel mareşali" olarak niteleyen Ortaylı "Fatih tüm zamanların en entelektüel mareşali ve döneminin de en bilgin hükümdarıdır" satırlarını kaleme almıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal