Çekirge İstilası Nedir? Çekirge İstilası Nerede Görülür? Türkiye’de Çekirge İstilası Riski

Coronavirüsün ardından Türkiye'yi tehdit eden felaketlerden biri de çekirge istilasıdır. Afrika'da Orta Doğu'ya kadar birçok ülkeye yayılan çekirgeler Türkiye'de de görülecek mi? İşte, Çekirge istilası nedir? Çekirge istilası nerelerde görülür? Türkiye'de çekirge istilası, sorularının yanıtı...

14.03.2020-11:10 - (Son Güncelleme: 14.03.2020-11:52)

2020 yılının başlangıcından bu yana felaketler dizisi dünyanın peşini bırakmıyor. Dünyaya hakim olan coronavirüsün Türkiye'de ortaya çıkmasının ardından vatandaşların korkulu rüyası çekirge istilası oldu. İstila başta Afrika üzere Yemen ve Umman'da etkili oluyor. Ortadoğu'ya kadar inen çekirgelerin Türkiye'ye gelme ihtimali vatandaşın en çok araştırdığı konuların arasından yer alıyor. İşte, Çekirge İstilası nedir? Çekirge İstilası nerelerde görülür? Türkiye'de çekirge istilası, konularının açıklaması...

ÇEKİRGE İSTİLASI NEDİR? ÇEKİRGE İSTİLASI NERELERDE GÖRÜLÜR?

2020 yılı şubat ayından bu yana Etiyopya, Somali, Yemen, Umman ve Hindistan'da hayatı kabusa çeviren çekirge istilası, Türkiye'nin sınır komşuları olan İran ve Irak’ta da görülmeye başladı.

Durumun böyle olması sonucu, yetkililer çekirgelerin genellikle zararsız olduklarını fakat kırmızı renkte olanlarına dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi.  

ÇEKİRGE İSTİLASI NERELERDE GÖRÜLÜR?

Birleşmiş Milletler (BM), konuya yönelik yayınladığı raporda, Doğu Afrika ülkelerindeki çiftçilerin hayatını aylardır ızdırap haline getiren çöl çekirgesi sürülerinin yeniden baş gösterebileceğini duyurdu.

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), değerlendirme raporunda, Afrika Boynuzu bölgesinde bilhassa Kenya, Somali ve Etiyopya’da durumun endişe verici olduğuna ve yeni çekirge sürülerin oluşmaya başladığına vurgu yaptı.

Bölgedeki durumun “alarm verici” seviyelerde olduğuna işaret edilen raporda, çekirgelerin yeniden türemeye başladığı ve bu sürülerin gıda güvenliğine benzeri görülmemiş tehdit oluşturduğu bildirildi.

Raporda, çekirgelerin etkisini göstereceği ülkeler arasında Kenya, Somali, Etiyopya, Sudan, Eritre, Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, İran ve Pakistan yer alıyor.

TÜRKİYE'DE ÇEKİRGE İSTİLASI RİSKİ

Orta Doğu'ya kadar ilerleyen çekirgelerin Türkiye'ye yayılma riski vatandaşları tedirgin ediyor. Konuya yönelik henüz resmi makamlar tarafından açıklama yapılmasa da çekirge istilasının Türkiye'de görülmesi henüz söz konusu değil.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal