'Çaydanlık Bombacısı' Teröristlerin Nereden Geldiği Kesinleşti

"Çaydanlık bombasıyla" hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra öldürülen teröristlerin Kandil'den gönderildiği kesinleşti.

05.04.2016-17:15 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) 'Çaydanlık Bombacısı' Teröristlerin Nereden Geldiği Kesinleşti

Yüksekova'da operasyonlar sürerken, önceki gece 6 terörist gizlendikleri bir evde çıkan çatışmada öldürüldü. Genelkurmay, öldürülen teröristlerin bomba hazırlarken çekilmiş fotoğraflarını paylaştı. O teröristlerden birinin 'Koçerin' kod adlı Kader Çoban (27) olduğu ortaya çıktı.

Terör örgütünün kadın yapılanması olan YJA-Star içinde suikast ve sabotaj eğitimi alan ve şehir merkezlerindeki eylemleri organize eden sorumlu olan kadın teröristin, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Erzurum, Bitlis kırsalında terör faaliyetlerinde bulunduğu kaydedildi.

Çoban'ın parmak izi incelemesinde 3 ayrı silahlı eylem nedeniyle hakkında Diyarbakır ve Van'da arama kararı bulunduğu belirlendi. Terörist Çoban'ın 2011'de Muş'ta yük trenine bombalı saldırı düzenlediği belirlendi.

BAŞINA ÖDÜL KONMUŞTU

Görüntülerde yer alan diğer kadın teröristin ise örgütün sözde Yüksekova kadın sorumlusu 'Zilan' kod adlı Emel Güçlü olduğu belirtildi. Ankara nüfusuna kayıtlı terörist de aranıyordu.

Terörist, İçişleri Bakanlığı'nın "Aranan Teröristler" listesinde, başına 300 bin TL ödül konulanların bulunduğu gri listede yer alıyordu.

YALANLARI AÇIĞA ÇIKTI

PKK, dağ kadrosundaki bomba uzmanı teröristleri ilçe merkezlerine kaydırırken, halktan gelen tepkiler üzerine kara propaganda ve yalana sarılıyor.

Örgüt "Burada eylem yapmanızı istemiyoruz, çekin gidin" diyen vatandaşlara "Bizim dağdan inen adamımız orada yok. Onlar o mahallenin gençleridir" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal