Çavuşoğlu'nun, Rusya Verdiği Sözleri Tutmadı Sözüne Cevap Gecikmedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Suriye'nin kuzeyinde Rusya'nın verdiği sözleri tutmadığı ve Türkiye'nin yeni bir operasyon yapabileceği yönündeki açıklamalarına Rusya'dan cevap geldi.

19.11.2019-23:33 - (Son Güncelleme: 19.11.2019-23:27)

RIA Novosti ajansına konuşan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Rusya'yı 'sözlerini tutmamakla' suçlaması ve Kuzey Suriye'de yeni bir operasyon düzenleme tehdidine çok şaşırdık. Açıklama kafa karıştırıcı" ifadelerine yer verdi.

Konaşenkov, "Türkiye Dışişleri Bakanı'nın bir askeri eyleme geçme çağrısını içeren açıklaması, bölgedeki gerilimi azaltmaz, aksine Rusya ve Türkiye arasında imzalanan bildiride yer aldığı üzere gerilimi artırır" diye konuştu.

Türkiye, geçen ay Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na, ABD ve Rusya'yla vardığı mutabakatların ardından sonlandırmıştı.

Mutabakatla birlikte Türkiye Tel Abyad ve Rasulayn arasındaki bölgeyi kontrol altına alırken, Tel Tamir kasabası yakınlarında çatışmalar bir süre daha devam etmişti.

Operasyon öncesi bölgeyi kontrol eden Suriye Demokratik Güçleri, Türkiye'nin ilerleyişinin önüne geçmek için Suriye ordusunu sınır bölgelerine davet etmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal