Çavuşoğlu'ndan Ermenistan'a Tarihi Cevap: Aklını Başına Topla

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Azerbaycan sınırındaki çatışma ile ilgili olarak Ermenistan'a tepki gösterdi. Çavuşoğlu, 'Ermenistan aklını başına toplasın. Tüm imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanındayız.' dedi.

13.07.2020-12:28 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-15:00) Çavuşoğlu'ndan Ermenistan'a Tarihi Cevap: Aklını Başına Topla

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Haber canlı yayınında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Ermenistan'ın Azerbaycan'a yaptığı saldırıyla ilgili tepki gösteren Çavuşoğlu, 'Elbette Azerbaycan ordusu gereğini yaptı ve bu saldırıları püskürttü. Buradan şunu görüyoruz, Ermenistan özellikle işgal ettiği topraklardan, dikkati başka yerlere çekmek istiyor yeni çatışma alanları oluşturarak.' dedi.

'ERMENİSTAN AKLINI BAŞINA TOPLASIN'

Ermenistan'ın bugüne kadar hiçbir çözüme yanaşmadığını hatırlatan Çavuşoğlu, 'Ermenistan'ın yaptığı kabul edilemez. Aklını başına toplasın. Azerbaycan yalnız değildir. Biz Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti olarak tüm imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanındayız. Azerbaycan işgal edilmiş topraklar ve Karabağ konusunda hangi çözümü tercih ediyorsa biz Azerbaycan'ın yanında olacağız.' ifadelerini kullandı.

'CAMİ OLARAK KULLANILMALIDIR'

Ayasofya ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Çavuşoğlu, 'Ayasofya Camii, 1462'de cami olarak vakfedilmiştir ve cami olarak kullanılmalıdır. Bu konuda 'açılmalıydı, açılmamalıydı, açılmasa daha iyi olurdu' diye görüş belirten olabilir. Herkesin görüşüne katılmasak da saygı duyarız. Ama Türkiye'nin egemenlik haklarına müdahale edici şekilde yapılan yorumları da şiddetle reddediyoruz.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal