Çavuşoğlu: Türkiye ve Rusya İdlib'de Son Mutabakat İçin İş Birliğini Sürdürüyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye ve Rusya’nın İdlib hususunda son mutabakat için iş birliğini sürdürdüğünü ifade ederek, “Suriye sorununun Türkiye ve Rusya arasındaki iş birliğini etkilemesine izin vermemeliyiz.” şeklinde konuştu.

17.02.2020-17:59 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-17:55) Çavuşoğlu: Türkiye ve Rusya İdlib'de Son Mutabakat İçin İş Birliğini Sürdürüyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye ve Rusya’nın İdlib hususunda son mutabakat için iş birliğini sürdürdüğünü belirterek, “Suriye sorununun Türkiye ve Rusya arasındaki iş birliğini etkilemesine izin vermemeliyiz.” şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu'nun, Rus gazetesine yaptığı açıklamada, İdlib’de son dönem meydana gelen gelişmelere ilişkin değerlendirmeler yaptı.

İdlib hususunda atılması gerekli olan çok sayıda adım olduğuna vurgu yapan Çavuşoğlu, "Türkiye ve Rusya, İdlib'de nihai mutabakat için iş birliğine devam ediyor. Bu konudaki son yanıtı, heyetimizin Moskova’da gerçekleştireceği görüşmeden sonra öğreneceksiniz. Suriye sorununun Türkiye ve Rusya arasındaki iş birliğini etkilemesine izin vermemeliyiz." yorumunu yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, Moskova’da kurullar arası görüşmelerin akabinde, ek toplantı yapılmasına gerek olup olmadığının değerlendirileceğini belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal