Çavuşoğlu: FETÖ Üyelerinin Listesini ABD'ye İlettik

Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li meslektaşı ve Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanına FETÖ üyelerinin listesini verdi.

21.11.2018-09:22 - (Son Güncelleme: 21.11.2018-09:18) Çavuşoğlu: FETÖ Üyelerinin Listesini ABD'ye İlettik

Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li meslektaşı ve Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanına FETÖ üyelerinin listesini verdi. Ülkenin Dışişleri Bakanı Salı günü yaptığı açıklamada, Türkiye 'nin Amerikan yetkililerini iade etmesini istediği Fethullah Terör Örgütü' nün (FETO) 84 üyesini bir listesini ABD’ye verdi. Ankara'daki Ankara büyükelçiliğinde Türk gazetecilere konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, listeyi Amerikan meslektaşı Mike Pompeo ve Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı John Bolton'a verdiğini söyledi.

Çavuşoğlu ve Pompeo, Dışişleri Bakanlığı'nda 45 dakikalık bir toplantı düzenledi ve burada Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cinayetinin yanı sıra ikili ve bölgesel meseleleri ele aldılar. Çavuşoğlu Kaşıkçı cinayetinde cevapsız soruların olduğunu ve Türkiye'nin cinayetle ilgili ayrıntıların açıklığa kavuşturulması konusunda ısrar ettiğini söyledi. "Pek çok ülke, Kaşıkçı cinayetinden dolayı Suudi Arabistan ile ilişkilerine zarar vermek istemiyor. Biz de istemiyoruz. Ancak, cinayet açıklanmalı." dedi. Çavuşoğlu, Türkiye'nin Kaşıkçı olayını siyasi bir mesele olarak görmediğini de sözlerine ekledi.

ABD’nin İran’daki yaptırımlarından bahseden Çavuşoğlu, Türkiye’nin İran’dan petrol ithalatı için feragat edilmesinin önemli olduğunu belirtti. Trump yönetimi Çin, Yunanistan, Hindistan, Türkiye, İtalya, Japonya, Güney Kore ve Tayvan'a da İran petrol ithalatı için 180 günlük bir feragat hakkı verdi. Bu arada Çavuşoğlu, önümüzdeki günlerde Türkiye ile ABD'nin bir araya geleceklerini ve Münbiç için yol haritasının nasıl uygulanacağını tartışacaklarını söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal