Çavuşoğlu Açıkladı: Rejim İle Görüşme Yapılıyor mu?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye'yle doğrudan bir temasının olmadığını belirterek Suriye'nin Adana Mutabakatı'nı istese de uygulama kapasitesi olmadığını belirtti. Çavuşoğlu, Putin'in "Biz YPG/PKK'ya güçlü ültimatom vereceğiz. Çekilmezse siz gereğini yaparsınız" dediğini aktardı.

23.10.2019-11:41 - (Son Güncelleme: 23.10.2019-16:16)

Çavuşoğlu Anadolu Ajansı’na konuk oldu. Dünyanın en büyük iki ülkesinin Barış Pınarı Harekatı’nın meşruiyetini kabul ettiğini anlatan Çavuşoğlu, YPG/PKK’lı teröristlerin Kamışlı dahil Türkiye sınırından 30 kilometre güneye çıkarılacağını bildirdi.

Türkiye’nin çabalarının, teröristlerin Suriye’nin kuzeyinde kurmak istediği terör devletinin önüne geçtiğini belirten Çavuşoğlu, Türkiye’nin Suriye’yle teması olmadığını belirterek Barış Pınarı Harekatı’nın Suriye’nin geleceği için dönüm noktası olduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Suriye’nin Kuzeyinde nüfusun çoğunluğu Arap. Yönetimde Araplar olacak. Kürtler varsa onlar da yönetimde olacak. Rejimle doğrudan bir temasımız yok. Suriye’nin Adana Mutabakatı’nı istese de uygulama kapasitesi yok.

YPG/PKK kimle iş tutarsa tutsun biz gereğini yaparız. Suriye Milli Ordusu önceki harekatlarda da bu harekatta da çok büyük katkı sağlamışlardır.

DEAŞ’lıların salınması mümkün değil. Çünkü saldığın zaman önce bize saldırır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal