Çavuşoğlu: 9 Avrupa Ülkesinden 3 Bin 614 Türk Getirilecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, 9 Avrupa ülkesindeki toplam 3 bin 614 Türk vatandaşının, Türkiye'ye getirileceğini belirtti.

17.03.2020-11:13 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-11:52)

Çin'in Vuhan kentinden 2019'un aralık ayında yayılmaya başlayan coronavirüs salgını sınırlarını aşarak farklı ülkelerde de görülmeye başladı. Bu bağlamda Çin dışında virüsten en çok etkilenen ülkeler İtalya ve sınır komşumuz İran oldu. Virüs 11 Mart tarihinde ülkemizde görülürken, bu tarihten sonra alınan önlemler üst düzeye çıkartıldı.

"İSTANBUL VE KOCAELİ'NDEKİ YURTLARA YERLEŞTİRİLECEK"

Bu kapsamda, 9 Avrupa ülkesi ile uçuşlar durduruldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "15 Mart akşamı bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantı neticesinde 9 ülke ile uçuşları durdurduk. 3 bin 614 vatandaşımız dönmek için başvurdu. Vatandaşlarımız döndükten sonra 14 gün karantina ve gözetim altında olacaklarını duyurduk. 34 sefer planladı THY. Fiyatları makul tuttu, THY'ye bu sebepten dolayı da çok teşekkür ediyoruz. vatandaşlarımız uçaklardan alınarak İstanbul ve Kocaeli'ndeki yurtlara yerleştirilecek." ifadesini kullandı.

"VALİLİKLER KOORDİNE EDECEK"

Çavuşoğlu yaptığı açıklamaların devamında, "Vatandaşlarımız döndükten sonra doğrudan uçaklardan alınarak İstanbul'da ve Kocaeli'de Gençlik ve Spor Bakanlığımızın tahsis ettiği Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarına yerleştirilecekler. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun da talimatıyla İstanbul ve Kocaeli valiliklerimiz bunları koordine edecek. Burada kaldıkları sürece vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları AFAD başta olmak üzere İçişleri Bakanlığımız yine bunu koordine edecek, yiyecek içecek ihtiyaçları karşılanacak. Sağlık Bakanlığımız zaten doktor ve sağlık personelini temin ediyor. Umre'den gelen vatandaşlarımıza verilen destek burada da verilecek." dedi.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal