Canan Kaftancıoğlu'ndan Atatürk Tartışmalarına Yanıt

Atatürk tartışmalarının ardından Canan Kaftancıoğlu, CHP'nin iç kaoslarla boğulmak istenildiğini ifade ederek 'Bunu başaramayacaklar, CHP'li olmak demek Atatürkçü olmak demektir' diye konuştu.

20.09.2020-10:43 - (Son Güncelleme: 20.09.2020-12:09) Canan Kaftancıoğlu'ndan Atatürk Tartışmalarına Yanıt
Geçen günlerde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, katılım sağladığı bir etkinlikte Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili kullandığı ifadeler tartışılmaya devam ediyor...

Kaftancıoğlu, açıklamasında üç kez Atatürk'e atfen 'Gazi Mustafa Kemal' adını kullanmıştı.

Canan Kaftancıoğlu'nun Atatürk dememekte ısrarcı davranmasıyla beraber başta CHP'de başta olmak üzere gerilim tırmandı.

CHP'DE ORTALIK KARIŞTI

'Kişilerin, kavramların kategorize edilerek ayrışmanın bir unsuru yapılmasını doğru bulmuyorum' ifadesini kullanan Kaftancıoğlu, 'Atatürk yaşasaydı sizi sopayla kovalardı' ifadelerini kullanınca CHP'de ortalık karıştı.

Meseleyle alakalı tartışmalara ilk defa değinen Kaftancıoğlu, Cumhuriyet gazetesine açıklama yaptı.

Yükselen tansiyonla alakalı CHP ile CHP örgütlerini bu bakımdan hiç hafife almayın ifadesini kullanan Kaftancıoğlu partinin bölünemeyeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

'Kurucusu, ezeli ve ebedi liderinin Atatürk olduğu bir partide bir tane bile Atatürk düşmanı yoktur, olamaz. CHP’li olmak demek, Atatürkçü olmak demektir. Atatürk’ü anlamak demek, ilkelerini savunmak, mücadelesini bir adım daha ileriye taşımak için durmaksızın çalışmaktır. CHP olarak bunu başarmak için her birimiz bulunduğumuz görevlerde bu inançla çalışıyoruz.'
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal