Canan Kaftancıoğlu'na Büyük Ceza

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Halk TV ekranlarında yaptığı darbe çağrısına RTÜK tarafından ceza verildi.

07.05.2020-17:11 - (Son Güncelleme: 07.05.2020-17:41) Canan Kaftancıoğlu'na Büyük Ceza

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı görevine geldiği günden beri hem parti içindeki 'anti demokratik tutumu' hem de Türkiye siyaseti üzerine sarfettiği vesayet söylemlerinden dolayı sürekli tartışma konusu olan Canan Kaftancıoğlu'na çanak tutan Halk TV'ye ceza geldi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) gelen yoğun şikayetler üzerine Halk TV’de bir programa konuk olan Canan Kaftancıoğlu’nun gündeminde darbecilik çağrısı vardı. RTÜK, canlı yayında sarf edilen ve kamuoyunda büyük tepki toplayan sözlere ilişkin olarak hazırlanan uzman raporunu görüştü.

KAFTANCIOĞLU'NUN SÖZLERİ İNCELENDİ

Üst Kurul, raporda yer alan Şirin Payzın’ın sunduğu 'Sözüm Var' programına konuk olan Kaftancıoğlu’nun kullandığı "Şöyle bir gerçeklik var ki…. önümüzdeki seçimde bir erken seçimle veya başka bir şekilde bu ülkenin, gerçekten halkın artık gözü açıldı….. Şöyle söyleyeyim bir iktidar değişikliğine hatta ben size daha ileri bir şey söyleyeyim iktidar değişikliği değil bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacağını da düşünüyorum. İşimiz kolay değil ama ancak böylesi bir yönetim anlayışı, iktidar değişimi ve yeniden bir sistem değişikliği ile bu yaralarımızı, bu hasarlarımızı tedavi edebileceğimizi görüyorum." cümlelerini detaylı olarak inceledi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu sözleri, milli iradeyi yok sayarak demokrasi dışı yöntemlerle halkın seçmiş olduğu hükümeti ve yine halkın oylarıyla hayata geçirilen yeni yönetim sistemini hedef alan ifadeler olarak değerlendirdi.

Ulusal yayın yapan bir televizyonda ekrana gelen darbeyi ima eden ifadelerin kamusal yayıncılık sorumluluğu ile bağdaşmadığı kanaatine varan Üst Kurul, sözlere karşı program moderatörünün herhangi bir müdahalede bulunmamasını ve daha ötesinde açıklamaları onaylamasını doğru bulmadı.  

Yayınlardaki demokrasi dışı ima ve çağrışımların kamu düzenini bozacak, sosyal ve siyasi bir krizin başlamasına neden olacak nitelikte olduğu değerlendirilerek, kamuoyu üzerinde korku ve endişe kaynağı olabileceği ve aynı zamanda toplumda kin, düşmanlık ve nefret duygularını artırabileceği gerçeğini ortaya koyan RTÜK, 6112 sayılı Yasanın ihlal edildiğini tespit etti.
Buna göre, Kanunun 8. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde ifade edilen "Irk dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz." hükmünü ihlal eden Halk TV hakkında en üst sınırdan idari para cezası ve 5 kez program durdurma cezasına karar verildi.

TERÖR VE TERÖRİSTLERİ ÖVEN SÖZLERİNDEN GERİ ADIM ATMADI

Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İstanbul İl Başkanlığı görevine atandıktan sonra şiddet yanlısı, PKK ve diğer terör örgütü üyesi teröristleri sahiplenen sözleri gündeme gelmişti. Kaftancıoğlu, İl başkanı olmadan önceki yasadışı faaliyetleri ile terör ve teröristleri öven sözlerinden geri adım atmamış aksine onları sahiplenmişti.

Türkiye’de onlarca polis, asker, sivil yurttaş ve masum insanları katleden Terör örgütü MLKP’nin kurucularından Hasan Ocak’ın ölüm yıldönümünde “Hasan Ocak yaşıyor! Komutana bin selam” diye twit atarak terör, terörist ve terörizmi yücelten Canan Kaftancıoğlu, MOSSAD ajanı Muhammed Dahlan’ın ve Fetullah Gülen isimli uluslararası casus ve teröristin yönettiği Taksim Gezi Parkı Vandalizminde de en ön saflarda yer almış, devletin polisine taş atarken görüntülenmişti.
Bir çok kere Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhine açıklamalarda bulunan, devleti aşağılayan Kaftancıoğlu, Binlerce masum insanların ölüm emrini veren PKK terör örgütünün Merkez Komite Üyesi Sakine Cansız’ı da öven bir çok paylaşımda bulunmuştu.

15 Temmuz Fetullahçı darbesini de savunan Canan Kaftancıoğlu’nu ezana karşı olan kinini de sosyalmedyada paylaşmıştı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılama", ''kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret'', ''Cumhurbaşkanına hakaret'', ''halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek'' ve ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçlarından 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal