Çanakkale'de 50 Milyon Liralık Kokain Ele Geçirildi

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Panama bandıralı 'Frontier Falcon' adlı gemiye operasyon gerçekleştirildi. Geminin karina (omurga) kısmının dış bölümüne sonradan eklenen tankta piyasa değeri 50 milyon TL olan 25 kilogram kokain bulundu. Operasyonda içlerinde iki kaptanın da olduğu yedi gemi personeli yakalandı.

22.08.2020-18:01 - (Son Güncelleme: 22.08.2020-17:58) Çanakkale'de 50 Milyon Liralık Kokain Ele Geçirildi

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı görevlileri, 'uluslararsı uyuşturucu' ticaretine yönelik gerçekleştirilen faaliyetler sonunda, geçen gün saat 12.30 sularında, Kolombiya'dan Biga ilçesindeki limana yanaşan 'Frontier Falcon' adlı Panama bandıralı gemiye operasyon gerçekleştirdi.

BULUNANLAR 50 MİLYON TL DEĞERİNDE

Operasyonda, 292 metre uzunluğundaki geminin karina kısmının dış bölümüne sonradan monte edilen tank içerisinde piyasa ederi 50 milyon TL olan 25 kg kokain bulundu.

MÜRETTEBAT GÖZALTINA ALINDI

Geminin birinci kaptan Filipinler uyruklu A.C.C., ikinci kaptanı J.P.O., çarkçı G.P.A. ve M.K., S.Ö., R.K. ile M.E.V., operasyon esnasında geminin karina kısmına botla yanaştıkları esnada gözaltına alındı.

DALGIÇLARLA ARAMA

Operasyon çerçevesinde, oldukça dalgıç ile emniyet ve Sahil Güvenlik'e bağlı SAT Timi'nin geminin su altı ve üstünde kalan bölümlerinde aramalarını devam ettiği bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal