Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Çanakkale Savaşı Oyunu İsviçreyi Rahatsız Etti

İsviçre'de bulunan bir okulda Çanakkale zaferini canlandıran çocuklar İsviçre medyası tarafından küstah yorumlarına hedef oldu. İsviçre'nin en büyük gazetelerinden biri olan Blick haberde, "İsviçreli çocuklar savaş oynadı" yorumu yapıldı.

07.05.2018-16:46 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-16:36) Çanakkale Savaşı Oyunu İsviçreyi Rahatsız Etti

1915’te kazandığımız Çanakkale Zaferi temsili oyunu, İsviçre’de kriz yarattı. Türkiye karşıtı tutumuyla bilinen İsviçre’nin Thurgau kantonundaki Uttwil’deki bir okulda öğrencilerin sahnede Çanakkale Zaferi’ni canlandırması büyük bir tartışmayı ülke genelinde gündeme getirdi. Okuldaki sahnede yüzlerce seyircinin önünde öğrenciler birbirleriyle mücadele ederken gelişmeyi haber haline getiren tabloid gazetesi SonntagsBlick, suçu Türkiye’nin İsviçre Büyükelçiliği’ne attı.

25 Mart’ta yapılan oyunda yaşları 6 ila 7 arasında olan çocukların asker üniformasıyla yürüdüğü ve selam verdikten sonra oyun içinde sloganlar attığı ifade edildi. Gazete, hoparlörde tüfek sesi duyulunca çocukların oyuncak silahlarla birbirlerini vurdukları vurgulanırken, sahnede “ölen” çocukların üzerine Türk bayrağı örtüldüğü belirtildi.

ÇANAKKALE ZAFERİ TEMSİLİ İSVİÇREYİ KARIŞTIRDI

Haberi yapan gazete, temsil organizasyonunun Türkiye Büyükelçiliği tarafından İsviçre’de yaşayan Türkler arasında milliyetçiliği artırmak için yapıldığını iddia ederken salonda diplomatların olduğu belirtildi. Konuyla ilgili yetkililer henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Ülkenin en büyük gazetelerinden Blick'e konuşan organizatörlerden biri, “Bu temsil biraz ileri gitmiş olabilir”  ifadesini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;