Can Dündar'a Ödül Veren Fransa, Fransız Silahlarının Haberini Yapan 2 Gazeteciye Soruşturma Açtı

MİT TIR'ları haberi ile Türkiye'nin güvenlik sırlarını açığa çıkaran Can Dündar'a ödül veren Fransa, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne satılan silahların Yemen'dek katliamda kullanıldığı haberini yapan 2 Fransız gazeteci hakkında soruşturma açtı.

25.04.2019-11:44 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-13:33) Can Dündar'a Ödül Veren Fransa, Fransız Silahlarının Haberini Yapan 2 Gazeteciye Soruşturma Açtı

Son günlerde Türkiye'den ayar üstüne ayar yiyen Fransa'nın iki yüzlü tutumu bir defa daha ortaya çıktı. 

Fransa Savunma Bakanlığı, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne satılan silahların, Yemen'deki katliamlarda kullandıldığını haber yapan 2 gazeteci hakkında suç duyurusunda bulundu. Bakanlık bunu "Ulusak güvenlik sırlarını" açığa çıkarmak olarak değerlendirdi.

Savcılık ise Bakanlığın isteği üzerine 2 gazeteciyi ifadelerine başvurmak üzere davet etti. Bu olay akıllara bir başka olayı getirdi.

CAN DÜNDAR'A ÖDÜL VERMİŞLERDİ

Aynı Fransa, MİT TIR'ları olayını haberleştirerek Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehlikeye atan Can Dündar'a ise ödül vermişti. Kendi güvenliği için gazetecilere baskı kuran Fransa, konu Türkiye'nin güvenliği olunca vatan hainlerine ödül veriyor.

Yaşanan bu olay Fransa'nın Türkiye düşmanlığını bir defa daha gözler önüne serdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal