Can Dündar'a Ait Yayın Yapan Radyo ve İnternet Sitesi Kapatıldı

MİT tırlarının durdurulmasına yönelik davanın kaçak sanığı Can Dündar'a ait, internetten yayın gerçekleştiren "Özgürüz Radyo" ve "ozguruz20.org" adlı internet mecrası, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) soruşturmasının ardından, mahkeme tarafından erişime kapatıldı.

16.06.2020-16:57 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-16:49) Can Dündar'a Ait Yayın Yapan Radyo ve İnternet Sitesi Kapatıldı
MİT tırlarının durdurulmasına yönelik davanın kaçak sanığı Can Dündar'a ait, internetten yayın gerçekletiren "Özgürüz Radyo" ve "ozguruz20.org" adlı internet mecrası, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) soruşturmasının ardından, mahkeme tarafından erişime kapatıldı.

RTÜK'ten aktarılan bilgiye göre, internetten yayın yapan radyo ve televizyonların düzenlenmesi ve kontrol edilmesi görevi Kurula verildikten sonra İzleme ve Değerlendirme Dairesinde oluşturulan özel ekip, kaçak yayınları izlemeye başladı.

Gerçekleşen sıkı takibin ardından hakkında gözaltı kararı çıkarılan firari Can Dündar'ın yayın yönetmeni olduğu belirlenen "ozguruz20.org" sitesinin kullanımı engellendi.

Söz konusu sitede "Özgürüz Radyo" adıyla, canlı ve bir yayın akış çizelgesine bağlı kaçak radyo yayını yapıldığını ortaya çıkaran RTÜK, devletin ilgili kurumlarını harekete geçirerek konunun mahkemeye taşınmasına vesile oldu.

İncelemenin ardından mahkeme, ilgili kaçak radyo yayınının durdurulmasını kararlaştırıldı ve internet sitesine erişimin önüne geçildi.

Firari Can Dündar'ın "gizli belge ve bilgileri açıklamak" ve "gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla temin etme" suçlarından yargılaması sürüyor.

Yargı karşısına çıkmamak için yurt dışına kaçan ve hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Dündar, RTÜK tarafından kapatılan radyosunda Türkiye aleyhinde yayınlar gerçekleştiriyordu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal