Can Akın Çağlar, İBB'ye Geçince İmaj Değiştirdi

CHP'nin, Ziraat Bankası Genel Müdürüyken yolsuzlukla suçladığı Can Akın Çağlar, İBB'nin Genel Sekreterliğine atandı. Çağlar'ın İBB'ye geçtikten sonraki imaj değişikliği ise dikkatlerden kaçmadı.

08.07.2020-15:56 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-15:57) Can Akın Çağlar, İBB'ye Geçince İmaj Değiştirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı atama ile CHP'ye ters düştü. İBB, Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar'ı genel sekreterliğe atarken, CHP Çağlar'ı yolsuzlukla suçlamıştı. 

CHP'li Aykut Erdoğdu, 2012 yılında düzenlediği basın toplantısında Ziraat Bankası'nda Çağlar yönetiminde yolsuzluk yapıldığını iddia etti ve Çağlar'ın istifa etmesini istemişti. Erdoğdu, Çağlar'ın Ziraat Bankası yöneticiliği görevinden alındıktan sonra BDDK'ya üye olarak atanmaması gerektiğini belirtmiş ve "Hakkında bu kadar belgeli yolsuzluk iddiası olan bir şahsın BDDK'ya üye olarak atanmaması gerekmekteydi ve Can Bey'in de bu görevi, en azından bu iddialar ortadayken kabul etmemesi gerekirdi. Bu durum karşısında Sayın Can Akın Çağlar bence istifa etmelidir. Eğer Can Akın Çağlar bu kararı almazsa hükümetin üzerine düşen Sayın Can Akın Çağlar'ı bu soruşturmalar bitinceye kadar açısından görevden almasıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Atama kararını sosyal medya hesabından duyuran Can Akın Çağlar, "Merhaba, @istanbulbld Başkanı Sayın @ekrem_imamoglu önderliğinde güzel ve kadim İstanbul'umuza en güzel hizmetleri yapmak adına yola çıktık. Her şeyin çok güzel olacağı inancıyla." ifadelerine yer veririken bu paylaşım taraflı tarafsız herkesin tepkisini çekti. Sosyal medya kullanıcıları Erdoğdu'nun bu sözlerini tekrar gündeme getirdi.

CHP'Lİ ÇİÇEK'TEN ATAMAYA TEPKİ

CHP'nin eski milletvekillerinden Dursun Çiçek karara yönelik yaptığı değerlendirmede, "Can Akın Çağlar kimdir? Ergenekon ve Balyoz kumpas davalarında FETÖ suç örgütü ve ortaklarının işlediği hukuk cinayetlerinin mağduru olduğumuz dönemde İstanbul'a tayin isteyen sevgili eşimi Ardahan'a süre Genel Müdür'dür. Bu infaz talimatını kimden aldı?" ifadelerine yer verdi.

ÇAĞLAR'IN İMAJ DEĞİŞİKLİĞİ GÖZLERDEN KAÇMADI

Can Akın Çağlar'ın imaj değişikliği de gözlerden kaçmadı. Çağlar İBB'deki görevinden sonra imajında da değişikliğe gitti ve bu durum da tepkilere neden oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal