Cami İle Minare Birbirinden Ayrı

Amasya'nın Suluova ilçesinde yer alan caminin minareyle farklı yerde olması dikkat çekiyor.

02.09.2019-11:55 - (Son Güncelleme: 07.09.2019-18:02) Cami İle Minare Birbirinden Ayrı

Hacıbayram Mahallesi'nde 1968 yılında inşa edilen minare, mahallenin adını alan caminin bahçesinin uzağında yer almasıyla ilgi çekiyor. Mahalle Muhtarı Yaşar Sandayak, taştan inşa edilen minarenin yüksekliğinin tahmini 20 metre olduğunu dile getirdi.

Mahallede 1956 yılında kullanıma açılmış bir caminin yer ettiğini, minarenin ise 1968 yılında yapıldığını açıklayan Sandayak, "Geçtiğimiz yıllarda camimiz eskidiği için yerine halk tarafından yeni cami yapılmış. Minaremiz ise yıktırılmamış. Yeni cami yapılırken biraz daha geride inşa edilmiş. Böyle olunca da cami ile minaresi arasında biraz mesafe kalmış." dedi.

Hacıbayram Camisi ile minaresinin ayrı olmasının şaşırttığını vurgulayan Sandayak, "Bunu gören insanlar şaşırıyor. 'Neden cami ayrı? Tarihi eser mi? Bir şey var mı?' diyerek  fotograf çekiyorlar. İlgi çekiyor." ifadesini dile getirdi.

Minarenin bulunduğu bölgenin simgesi olduğunu açıklayan Sandayak, "Bizim mahallemizin bir sembolü haline geldi, ilgi çekiyor. Bizim mahalleyi tarif ederken 'minaresi camiden ayrı olan mahalle' diye bir tabir bulunuyor." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal