Çalışma Bakanı: Emeklilik Yaşı Şu An 65 Değil

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu emeklilik yaşı ile ilgili açıklamalar yaptı. Sarıeroğlu, "Şu an Türkiye'de emeklilik yaşı 65 değil. 2036 yılından sonra bu uygulamaya geçeceğiz" dedi.

14.06.2018-09:11 - (Son Güncelleme: 14.06.2018-09:02) Çalışma Bakanı: Emeklilik Yaşı Şu An 65 Değil

Adana Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü tarafından bir restoranda ‘SGK’da Senenin Enleri’ törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu katıldı.

İftarlar açıldıktan sonra açıklamalar yapan Bakan Sarıeroğlu emeklilik yaşıyla alakalı insanlara bilgi verdi.

"KAFALARI KARIŞTIRMAK İÇİN YALAN BİLGİLER PAYLAŞILIYOR"

Son yıllarda emeklilik yaşıyla ilgili yalan bilgiler konuşulduğunu açıklayan Bakan Sarıeroğlu, "Emekli yaşıyla ilgili son yıllarda çok korkunç, malesef ki sahalarda yansıyan, vatandaşlarımızın gene kafalarını karıştırmaya dönük çok yanlış bilgiler konuşuluyor. Bizde nezaketi de bir dereceye dek muhafaza edebiliyoruz.

"SALDIRI OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ"

Siyasette genel bu şekil söylem içinde olan birisi değilim. Fakat bu kurumu yapılan bu tarz bilgi eksiliği ile ortaya konulan iddia kurumumuzun, kurumsal açıdan itibarına yapılan saldırı olarak değerlendiriyoruz. Söylediğimiz gibi 81 milyonun emanetini korumak mecburiyetindeyiz. Şu an Türkiye’de 65 yaşında emeklilik yok. Sahalarda deniyor ki emeklilik yaşı 65, böyle bir uygulamaya şimdilik geçmiş değiliz. 2002 ardından sigortalı olanlarda, kadınlarda 58 yaşında, erkeklerde 60 yaşında emekli oluyorlar" dedi.

"EMEKLİLİK YAŞI 52-54 ARASINDA"

Bakan Sarıeroğlu, "65 yaş uygulamasını 2036 senesi ardından başlatıyoruz ve ilk emeklilerde 2048 senesinden itibaren olmaya başlayacak. Bu manada Türkiye’de emeklilik yaşı 65 değil burya dikkat çekmek istiyorum. Ülkemizde 2002 öncesi sisteme giren insanlarımızın ortalama emekli yaşı 52 ile 54 arasında bunun altını özellikle çizmek istiyorum” biçiminde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal