Çalışma Bakanı Açıkladı! 99 bin 124 Kişi Başvurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu NTV'de soruları cevapladı. Sarıeroğlu, vergi yapılandırması için 99 bin 124 kişinin başvurduğunu açıkladı.

12.06.2018-15:38 - (Son Güncelleme: 12.06.2018-15:25) Çalışma Bakanı Açıkladı! 99 bin 124 Kişi Başvurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu NTV'de soruları cevapladı. Sarıeroğlu emekli ikramiyeleriyle alakalı "Her yıl hem Ramazan hem de Kurban Bayramı'nda ödemeler gerçekleştirilecek" açıklamasını yaptı. Sarıeroğlu yapılandırmayla alakalı ise; 2 Haziran'da başlayan vergi ve diğer bazı alacakların tekrar yapılandırılmasına dönük düzenleme çerçevesinde dün itibarıyla 99 bin 124 kişinin başvurduğunu açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, emeklilere biner liralık bayram ikramiyesinin az yatırıldığı söylentileri ile alakalı, "Emekli ikramiyesinde vaziyet nettir, emeklilerimizin hepsine biner lira 7-8 Haziran'da ödenmiştir. Ölüm aylığı ödenen sigortalılarımızın hak sahiplerine de ölüm aylığı bağlanma oranlarıyla aynı biçimde emekli ikramiyesi ödemesi yapılmıştır." dedi.

Sarıeroğlu, siyasetin ilkelerle, doğrularla, dürüstlükle yapılması gerektiğini bildirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu günden beri farklı bilgi kirliliklerine maruz kaldığını söyleyen Sarıeroğlu, emeklilere ödenen bin liralık Ramazan Bayramı ikramiyesinin eksik verildiği söylentilerine tepki gösterdi.

Sarıeroğlu, mevzuatın ortada olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

"İşi gölgelemeye dönük olarak bir kampanya yapılıyor. Emekli ikramiyesi hususunda da ilk andan beri söylediğimiz oldu. Kaldı ki bunun kanuni düzenlemesini Mecliste hallettik. Çıkardığımız yasal düzenlemenin haricinde bir şey yapmak söz hususu olmaz. Bugün bu bilgi kirliliğini meydana getirenler, Mecliste o kanun çıkarken oradaydılar. Komisyonlarda da vardılar. Bu kapsamda emeklilerimizin hepsine, primini kendi yatırmış, çalışan ve hayatta olan emeklilerimizin hepsine biner lira ödendi. Kesinlikle yanlış bilgi aktarıyorlar. Emeklilerimize, 7-8 Haziran'da biner lira bayram ikramiyesini ödedik. Bu hususla alakalı 1 Mayıs'ta TRT'de çıktığım yayına bakabilirler. Her şey açık."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal