Çadırda Büyüyen Çocuklar Okul Öncesi Eğitime Kavuşturuldu

Türkiye'nin önemli tarım alanlarından Adana'da başlatılan Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi kapsamında, çadırlarda mağduriyet yaşayan 3-6 yaş grubundaki çocuklar için ana sınıfları kuruldu.

28.02.2020-14:34 - (Son Güncelleme: 28.02.2020-14:32) Çadırda Büyüyen Çocuklar Okul Öncesi Eğitime Kavuşturuldu

Tarlada çalışan işçilerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla Adana'da başlatılan Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP) kapsamında, çadırlarda mağduriyet yaşayan çocuklar için harekete geçildi.

Adana Valiliği tarafından Yatırım İzleme ve Koordinasyon Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan METİP Bürosu uzmanları, mevsimlik tarım işçilerinin yoğun olduğu alanları ziyaret etti. Uzmanlar, özellikle 3-6 yaş ana sınıfı seviyesindeki çocukların, kazalara uğrama riski dahil birçok mağduriyet yaşadığını belirtti.

Bunun üzerine Vali Mahmut Demirtaş, 3-6 yaş grubundaki çocukların mağduriyetten kurtulmasını sağlayacak ve kişisel gelişimlerini artıracak okul öncesi sınıf açılması talimatını verdi. Vali Demirtaş’ın talimatı üzerine Yumurtalık ilçesi Yeşilköy Mahallesi ve Karataş ilçesi Tabaklar Mahallesi'ndeki çadır alanları civarında iki ana sınıfı açıldı. 40’tan fazla çocuğun eğitim imkanına kavuşturan sınıfların yanı sıra 25 kişilik yeni bir sınıf açılması için de çalışma başlatıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal