Büyükelçi Serdar Kılıç'tan Joe Biden'a Dağlık Karabağ Tepkisi

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Dağlık Karabağ konusundaki paylaşımı nedeniyle Joe Biden'a tepki gösterdi.

01.10.2020-10:12 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-10:32) Büyükelçi Serdar Kılıç'tan Joe Biden'a Dağlık Karabağ Tepkisi

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, eski ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların başkan adayı Joe Biden'a, Dağlık Karabağ konusuyla ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle tepki gösterdi.

Büyükelçi Kılıç, Biden'ın sözleriyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kılıçi açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Başkan Yardımcısı, eğer kurban ile saldırgana eşit muamelede bulunmaktan sakınmış ve (Donald Trump) yönetiminden, Ermenistan'ı yasa dışı şekilde işgal ettiği tüm Azerbaycan topraklarından ilgili BM kararları doğrultusunda geri çekilmeye teşvik etmesini istemiş olsaydınız bu adil olurdu."

BİDEN NE DEMİŞTİ?

Biden, Twitter hesabında yaptığı açıklamada "Dağlık Karabağ içinde ve çevresinde hızla artan kayıplarla birlikte, Trump yönetiminin durumu hafifletmek için Ermenistan ve Azerbayca liderlerini derhal çağırması gerekiyor. Ayrıca Türkiye gibi başkalarının da bu çatışmanın dışında kalmasını talep etmelidir." ifadelerini kullanmıştı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal