Büyükelçi Kılıç, Washington Post'ta PKK Propagandası Yapılmasını Kınadı

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Washington Post gazetesi editörlerine mektup yazarak, yayımladıkları yazı üzerinden PKK propagandası yapılmasını kınadı

12.07.2019-09:24 - (Son Güncelleme: 12.07.2019-10:23) Büyükelçi Kılıç, Washington Post'ta PKK Propagandası Yapılmasını Kınadı

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Washington Post gazetesi editörlerine mektup yazarak, yayımladıkları yazı üzerinden terör örgütü PKK propagandası yapılmasını eleştirdi.

Washington Post, geçtiğimiz haftalarda PKK'nın elebaşı Cemil Bayık'ın yazısına yayınlamalarını eleştiren Büyükelçi Kılıç'ın mektubunu yayımladı.

"Post bir teröristin ifadelerine niye yer verdi?" adlı mektupta elebaşı Cemil Bayık'ın yazısını gördüğünde "şok olduğunu" ifade eden Kılıç, Bayık'ın "Türkiye'deki en vahşi terör saldırılarını gerçekleştiren PKK'nın kurucularından biri" olduğuna işaret etti.

Kılıç, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Bayık'ın başına 4 milyon dolar para ödülü konulduğunu belirterek, kendisi ve Türk halkı tarafından, yayımlanan yazıya gösterilen öfkenin, Washington Post gazetesinin okurlarına ve Amerikan halkına aktarılması gerektiğini belirtti.

'TEHLİKELİ BİR EMSAL TEŞKİL ETMEKTEDİR'  

PKK'nın 40 bin insanı hayattan koparmasının yanı sıra Türkiye, ABD, NATO ve Avrupa Birliği ülkeleri tarafından da terör örgütü olarak nitelendirildiğini söyleyen Kılıç, şunları aktardı:

"Modern tarihin en kanlı terör örgütlerinden birini siyasi bir hareket ve liderlerini meşru muhataplar olarak göstermek sadece kabul edilemez değil, aynı zamanda tehlikeli bir emsal teşkil etmektedir. Sizi temin ederim ki Amerikan vatandaşları Usame bin Ladin tarafından kaleme alınmış bir makaleyi okumuş olsa nasıl hissedecekse, Türk halkı bu makaleyi okuyunca aynı şeyleri hissetti."

Washington Post, 5 Haziran'da PKK terör örgütü elebaşılarından Cemil Bayık tarafından yazılmış bir yazıya yer vermişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal