Bursa'da Otomobil Bagajında Tarihi Sikkeler Ele Geçirildi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde polis ekiplerinin yaptığı asayiş uygulamaında durdurulan otomobilin bagajında tarihi sikkeler ve dedektör ele geçirildi.

17.10.2020-11:20 - (Son Güncelleme: 17.10.2020-11:06) Bursa'da Otomobil Bagajında Tarihi Sikkeler Ele Geçirildi

Bursa'nın İnegöl ilesinde polis ekipleri tarafından yapılan huzur uygulaması sırasında durdurulan aracın bagajında Bizans dönemine ait 4 adet sikke ve dedektör ele geçirildi.

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine Mesudiye Mahallesi, Şibali Yolu Sokak'ta N.U. ve B.Y.'nin içinde bulunduğu 16 AJC 056 plakalı otomobili durdurdu. Ekiplerin araçta yaptığı aramada, Bizans dönemine ait 4 adet sikke, tarihi kapı kilidi ve 1 adet maden arama dedektörü ele geçirildi. Araç emniyet otoparkına çekilirken, sikkeler ve dedektör muhafaza altına alındı. Araçtaki Numan U. ve Burak Y. ise gözaltına alındı.

Numan U.'nun emniyette verdiği ifadesinde, tarihi eserleri Kütahya Domaniç'te ormanlık alanda arama yaparken bulduklarını söylediği, uygulama noktasına gelmeden kırsal mahalle yollarından geçerek tarihi eserleri satmayı düşündükleri öğrenildi. İki şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal