Bursa'da Film Gibi Canlı Bomba Operasyonu

Bursa'da yakalanan teröristin bomba hazırlarken çekilmiş görüntüleri, ele geçirilen düzenekler, canlı bomba yelekleri ise delil olarak savcılığa götürüldü.

21.08.2020-14:51 - (Son Güncelleme: 21.08.2020-14:58)

Bursa'da eylem hazırlığındaki canlı bomba, film gibi bir istihbarat çalışmasının ardından kıskıvrak ele geçirildi. Kırmızı bisikletinin ele verdiği DEAŞ'lı canlı bomba ve onunla bağlantılı 4 terör örgütü mensubu sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlının bomba hazırlarken çekilmiş görüntüleri, ele geçirilen düzenekler, canlı bomba yelekleri ise delil olarak savcılığa götürüldü. DEAŞ'lı canlı bomba M.A. tutuklanırken beraberindeki 4 kişi sınır dışı edildi.

EYLEM FOTOĞRAFLARI ÖRGÜTE TELEGRAM'DAN İLETİLİYOR

Şüpheli M.A.'nın emniyetteki ifadesinde, ''Ben DEAŞ örgüt üyesiyim. 5 işyerini de ben yaktım. Yaktığım yerlerin önünde çekildiğim fotoğrafları örgüte Telegram üzerinden gönderdim. 20172018 yılında Dearz'da 1 yıl boyunca DEAŞ'la çatıştım. 2018 yılında Türkiye'ye kaçak yollarla girerek buraya yerleştim. En büyük amacım eğer siz beni bu akşam yakalamasaydınız patlayıcı maddeleri topladıktan sonra girişi en kolay bir polis merkezi belirleyip oraya girerek kendimi patlatmaktı” dediği öğrenildi.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal