Bursa'da Düğün Davetlisi 42 Kişide Coronavirüs Görüldü!

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nün duyurusuna göre, şehir genelinde 3 ayrı düğüne davetli olan 42 kişinin, coronavirüs olduğu belirtildi.

24.08.2020-14:27 - (Son Güncelleme: 24.08.2020-17:07) Bursa'da Düğün Davetlisi 42 Kişide Coronavirüs Görüldü!

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yaptı. İl Sağlık Müdürlüğü'nün duyurusuna göre, şehir genelinde 3 ayrı düğüne davetli olan 42 kişinin, coronavirüs olduğu belirtildi.

Söz konusu davetli grubun 150 kişinin de temaslı olarak takiplerinin yapıldığı belirtildi.

İl genelinde düzenlenen düğünlerde salgın önlemlerinin göz ardı edildiğini dile getiren Halim Ömer Kaşıkcı, ''3 ayrı düğüne katılan 5 kişide düğün sonrasında belirtilerin başlaması üzerine testler yapıldı. Filyasyon ekiplerimiz düğüne katılanları tespit ederek tek tek iletişime geçti. Maalesef yapılan testler sonucunda 42 vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Ayrıca üç cemiyetten yaklaşık 150 vatandaşımızın da şu an temaslı olarak takipleri yapılıyor'' diye konuştu.

Bu doğrultuda uyarılar yapan Uzm. Dr. Kaşıkcı, şunları söyledi:

''Filyasyon ekiplerimiz büyük bir özveri ile hastaların bütün takiplerini gerçekleştirirken, pozitif olduğu tespit edilen bir hastanın temaslı bulunduğu kişilere de semptom göstermeseler dahi izolasyona alarak, bilgilendirmelerde bulunuyor.

Yapılan tüm uyarılara rağmen, bazı vatandaşlarımızın 14 gün izolasyon kurallarına uymadığı, çarşı pazara gittiği hatta düğün, sünnet, nişan gibi etkinliklere katıldıklarını ve pek çok kişiye hastalığı bulaştırdıklarını görüyoruz.

Vatandaşlarımızdan ricamız izolasyonda takip edilen veya semptomları görülmeye başlayan kişilerin mutlaka izolasyon kurallarına uymaları, kesinlikle maske, sosyal mesafe ve temizlikten taviz vermemeleridir.''

‘VİRÜS KALABALIK VE MASKESİZ ORTAMLARI SEVİYOR’

Bursa İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla düğün sahibinin bir ve ikinci derece yakınları haricinde 65 yaş ve üstü kişilerin düğün, nişan, nikâh, sünnet ve cenaze merasimlerine katılmalarının yasaklandığını hatırlatan Uzm. Dr. Kaşıkcı, ''65 yaş üstü vatandaşlarımızdan bu konuda bize yardımcı olmalarını bekliyoruz.

Özellikle yaşlılar ve kronik hastalığı bulunan kişiler yüksek risk grubunda yer aldıkları için bu dönemde olabildiğince dışarıya daha az çıkmalılar. Virüsün özellikle kalabalık ve maskesiz ortamları sevdiğini unutmayalım'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal