Bursa'da Coronavirüse Yakalanan Anne Kızının Düğününe Katıldı!

Coronavirüse yakalandığı için evde karantinaya alınan anne, dayanamayıp kızını düğün gününde yalnız bırakmak istemeyince, en özel gün, en kötü gün oldu.

10.08.2020-16:50 - (Son Güncelleme: 10.08.2020-16:51) Bursa'da Coronavirüse Yakalanan Anne Kızının Düğününe Katıldı!

Yenidönem Gazetesi'den yansıyan bilgiye göre, önceki hafta Yıldırım’da inanılmaz bir coronavirüs olayı gerçekleşti.

Yıldırım'da ikamet eden coronavirüs vakası bir anne, kızını düğün gecesi yalnız bırakmak istemedi. Yüzlerce davetlinin hayatını riske atan anne, ''Hastalığım bilinirse düğüne kimse gelmez'' diyerek salgına yakalandığını herkesten sakladı.

Diğer taraftan davetlilerde de coronavirüs belirtileri görülünce durumun gizliliği fazla sürmedi.

Oalyın anlaşılması üzerine duruma el koyan filyasyon ekipleri, ifadelerine başvurdukları hastalara, ''Nerelere gittiniz, en son hangi toplu davete katıldınız, kimlerle temas ettiniz'' sorularını yönelttikten sonra test uyguladı.

Test sonuçlarının pozitif çıkmasından sonra düğün sahibi kızın annesinin pozitif vaka olduğu ve ev karantinasına alındığı tespit edildi.

Hastalık, düğüne katılan konuklara gelinin annesinden bulaşırken, resmi kayıtlara da 'Temas yeri düğün' olarak geçti. Kadının ''Hasta olduğum öğrenilirse düğüne kimse gelmez'' dediği öne sürüldü.

Salgının kendini gösterdiği günden beri aralıksız araştırmalar yapan filyasyon ekipleri40-45 derece hava sıcaklığında dağ, bayır demeden yüzlerinde maske ve siperlikle tulumların içinde hayatlarını riske atarak çaşlışıyor.

Bu olay doğrultusunda yapılan areaştırmalara yönelik bilgi aktaran filyasyon ekipleri, Yıldırım bölgesindeki vaka artışı için de ''Aslında asıl problem, Yıldırım bölgesinde denetimlerin sıkı yapılmaması. Zaten hasta profili belli ve önlem alınmayınca da iyice umursamaz hale geliyorlar. Hastalığı hafif atlatan insanlar etrafına bunu basit bir şekilde geçirdiğini anlatınca da işin kolayına kaçıyorlar. Yaptırım olmayınca ciddiye alınmıyor. Bu koşullarda hastalığın bitmesi değil azalması bile zor'' dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal