Bursa Merkezli 4 İlde FETÖ Operasyonu: 16 Gözaltı

Bursa merkezli FETÖ operasyonunda örgütü tekrar toplamaya çalıştıkları ve illegal dershaneler kurarak kamu vazifesinden alınmış öğretmenleri istihdam ettikleri iddia edilen 16 şahıs yakalandı.

29.06.2020-14:05 - (Son Güncelleme: 29.06.2020-13:56) Bursa Merkezli 4 İlde FETÖ Operasyonu: 16 Gözaltı

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra örgüt üyeleri arasında kaybolan irtibat, münasebet, birlik ve beraberliği tekrar temin etmeye, örgüt tabanını yeniden toplamaya çalıştıkları öne sürülen sanıklarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Zanlıların, tabelası bulunmayan illegal dershaneler kurarak, örgüt üyesi oldukları öne sürülerek kamu vazifelerinden alınan ve FETÖ'nün kapatılan özel okullarında vazife alan öğretmenleri istihdam ettikleri tespit edildi.

Aynı zamanda sanıkların, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu vazifelileri ve yargı üyelerine gıyaben hakaret ederek suç işledikleri, örgüt mensupluğundan aranan zanlılara para ve gıda destekleri yaptıkları da belirlendi.

16 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

Yakalama kararı alınan 26 zanlının göz altına için Bursa, Konya, Giresun ve Manisa'da aynı zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda daha önce FETÖ'ye ait okul ve dershanelerde çalışan 15 öğretmen ile kamu vazifesinden alınan bir ebe yakalandı.

Ekipler, öteki 10 sanığı yakalamak için çalışmalarına devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal