Burgaz-İstanbul Arası 6 Saatten 3 Saate İniyor

Bulgaristan ile Türkiye arasında bir dostluk adımı daha atılıyor. İstanbul'dan Bulgaristan'ın Burgaz şehrine deniz seferleri düzenlenecek. Böylece hem kara yolu ulaşımındaki sorunlar azaltılacak hem de altı saatlik yol yarı yarıya inecek

11.07.2019-10:23 - (Son Güncelleme: 11.07.2019-10:16)

Bir süredir gündemde olan İstanbul ile Bulgaristan’ın Burgaz şehrini deniz üzerinden birbirine bağlama projesinde önemli bir noktaya gelindi.

İki ülke arasında turizmi canlandırmayı amaçlayan proje doğrultusunda 2018 senesinde İDO ve Burgaz Deniz Terminali Müdürlüğü çalışmalarına başlamıştı.

6 SAATTEN 3 SAATE DÜŞECEK  

Seferlerin yapılabilmesi için 300-400 kişilik yüksek süratli bir deniz otobüsü gerektiği ve bu gemiye ilişkin Bulgar tarafının İstanbul Valiliği ile irtibat kurduğu bildirildi. Yapılacak çalışmalarla Burgaz-İstanbul arası 6 saatlik yolun, deniz ulaşımıyla 3 saate düşecek.

Deniz otobüsü veya yolcu taşıma tekneleri ile turistlik geziler şeklinde gerçekleşecek seferler ile iki ülke arasında hem turizmin canlandırılması hem de iki ülke arasında ekonomik kalkınmaya katkı sağlanması amaçlanıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal