Bülent Arınç'tan Beklenmeyen Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş Yorumu

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Bülent Arınç, katıldığı canlı yayın programında HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tutukluluğuna yönelik beklenmeyen açıklamalarda bulundu.

20.11.2020-09:08 - (Son Güncelleme: 20.11.2020-08:50) Bülent Arınç'tan Beklenmeyen Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş Yorumu

Yaklaşık 5 sene TBMM Başkanlığı görevini üstlenen ve şimdilerde Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan Bülent Arınç canlı yayın programına katıldı.

Bülent Arınç burada terör örgütünün siyasi kanadı HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala hakkında tartışılır sözler söyledi.

Arınç, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu ''Nedir Ne Değildir'' programında şöyle konuştu.

Pandemi sürecinde Selahattin Demirtaş'ın yazdığı Devran adlı kitabı okuduğunu ifade eden Arınç söz konusu kitabı tavsiye etti.

Bülent Arınç şu sözleri söyledi:

''Demirtaş konusu konuşulunca ben bizi dinleyenlere bir şey söylemek istiyorum.Demirtaş'ın yazdığı çok güzel bir hikaye kitabı var Devran isminde. Ne olur onu alın bir okuyun. Ben bu korona süreci içinde bunu okudum. Bu kitabı okuduktan sonra siz Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi belki değiştirmeyeceksiniz. Ama kürtler ve kürtlerin yaşadığı travmama üzerinden kafanızda çok şeyler değişecek. Bu ülkenin mazlumlarından biri de kürtlerdin. Kürt kardeşlerimizdir. Çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da olabilir. Yargıçlar mahkemeler özgürlükçü düşünsünler.''

''Osman Kavala'nın hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmeli. Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal