Bülent Arınç Abdullah Gül Açıklaması: Bekledim Olmadı

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili açıklaması günlerce beklenmişti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bülent Arınç "Bana fikrimi sorar diye bekledim, olmadı." Şeklinde konuştu.

01.05.2018-11:01 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-10:58) Bülent Arınç Abdullah Gül Açıklaması: Bekledim Olmadı

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili açıklaması günlerce beklendi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bülent Arınç "Bana fikrimi sorar diye bekledim, olmadı." ifadelerini kullandı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım." açıklamasının yankıları sürerken, Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Bülent Arınç bu konuda Abdullah Gül'e kırgın olduğunu söyledi.

"BEKLEDİM, BANA FİKRİMİ SORMADI"

Haber kaynaklarının aktardığı bilgilere göre Bülent Arınç, Abdullah Gül'ün açıklama yapmadan önce kendisine fikrini sormasını beklediğini, fakat başkalarıyla görüştüğünü, "Ağabey ne düşünüyorsun." diye sormadığını ifade etti.

"'HERALDE YORMAK İSTEMİYOR' DEDİM"

"Yıllarca her konuda istişare ettiğiniz bir insan... Ben şöyle tahmin ettim; dedim ki herhalde (adaylığa) “Hayır” diyecek, beni de yormak istemiyor. Ama sonra iş ilerledi, başkalarıyla da görüştüğünü bir şekilde duydum.

"SONRA 'SÜRPRİZ YAPACAK HERALDE' DEDİM"

Bu sefer de, herhalde “Evet” diyecek de (aday olacak) ondan sonra bana bir nevi sürpriz yapacak diye düşündüm. Bu ihtimallerin ikisi de doğru değil, ikisi de hoş değil.

"BEKLERDİM AMA OLMADI"

Aramızda bu kadar hukuk varken, böyle önemli bir konuda “Ağabey ne diyorsun” demesini şahsen beklerdim fakat Olmadı.

Takdir onun tabii ama ben bu kanaatimi (aday olmaması yönündeki görüşünü) çok eskiden beri taşıyorum. O yüzden, Cumhurbaşkanımız davet edince, rahatlıkla kendi kanaatlerimi ifade ettim. Kucaklaştık, çıktım." açıklamalarında bulundu

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal